Publicat 19/2/2019 17:48:32CET

Les dones han de treballar deu anys més per guanyar el mateix que els homes, segons la UGT

Cristina Antoñanzas
UGT

MADRID, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Les dones han de treballar deu anys més per guanyar el mateix que els homes, segons ha assenyalat la Unió General de Treballadors (UGT) en el seu informe 'Reduir la bretxa salarial, la prioritat', que s'ha fet amb motiu del Dia per la Igualtat Salarial del 22 de febrer.

"Hem estat presentant des de fa una dcada aquest informe perqu reflecteix els recursos econmics que tindr la dona al llarg de la seva vida i que marcaran aspectes tan rellevants com la seva independncia, la seva pensió, etc. Els empresaris s'estalvien, com a mínim 42.155 milions d'euros anuals perqu paguen menys a les dones", ha assegurat en la presentació de l'informe d'aquest dimarts 19 de febrer la sots-secretria general de la UGT, Cristina Antoñazas.

Així mateix, ha qualificat d'"inacceptable" que les dones pateixin aquesta discriminació que arriba "fins gairebé el 23% del sou" i causa que les dones cobrin "gairebé 6.000 euros menys l'any" que els homes.

Aquesta "bretxa", segons considera, "sumeix les dones en la pobresa". "Dos de cada deu assalariades són pobres, i més de la meitat de les dones en ocupació són, en el millor dels casos, mileuristes", ha afegit.

D'altra banda, ha indicat que si les dones són tcniques, perceben entre un 15% i un 20% menys, i si no hi ha qualificació, reben un ter menys que els homes. A més, assegura que el tipus d'ocupació tampoc no garanteix millors salaris perqu la bretxa "és superior a la mitjana" en contractes indefinits i tres de cada quatre jornades a temps parcial" són exercides per dones. I les de més alta edat, "retarden la seva jubilació més enll dels 65".

Cristina Antoñanzas ha afirmat a més que hi ha diversos sectors en els quals se supera el 30% de diferncia salarial entre homes i dones, "pel que fa activitats administratives i serveis auxiliars (32,61%), activitats professionals, científiques i tcniques (32,23%) i altres serveis (31,36%).

En el sector de l'Hostaleria, majoritriament feminitzat, és on hi ha els salaris més baixos i les dones perceben gairebé 3.300 euros menys que els homes a l'any.

A més, per comunitats autnomes, ha assenyalat que "Astúries, Navarra i Cantbria tenen les bretxes més altes; i les Canries i les Balears les més baixes. Les dones d'Extremadura perceben els salaris més baixos d'Espanya (17.300 euros) i les de Madrid i el País Basc els més alts (23.400 euros més o menys)".

LEGISLACIÓ

Per tot aix, la sots-secretria general de la UGT ha reclamat la necessitat de legislar amb la finalitat de reduir aquesta bretxa salarial i no deixar en mans de la negociació collectiva" aquesta tasca.

"L'acció sindical que estem duent a terme per reduir la bretxa, a través de la negociació collectiva i els plans d'igualtat, est donant els seus fruits. Ha descendit en 13 de les 18 grans seccions d'activitat. Per és necessari una llei que obligui a tenir un compromís més important per part dels empresaris en aquesta matria. No poden rentar-se'n les mans perqu és la seva responsabilitat", ha postillat.

En aquest sentit, ha exigit "una llei d'igualtat consensuada amb els agents socials", perqu, segons assegura, la legislació actual és "insuficient" per eliminar la bretxa.

"Falta un marc normatiu exhaustiu que elimini la desigualtat salarial que han de suportar les dones; una llei de transparncia salarial, amb la finalitat de conixer la bretxa que existeix en les empreses; i una Inspecció de Treball més qualificada, amb més recursos, per detectar les múltiples vies a través de les quals es discrimina a les dones en l'ocupació", ha concls.