Les cambres demanen formar part de la comissió rectora d'FP i el Govern creu que no poden quedar-ne al marge

Publicat 13/1/2020 16:47:47CET
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell durant la seva intervenció per presentar l'estudi `Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2019, a la Casa LLotja de Mar, a Barcelona (Espanya), 13 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

El Govern afirma que l'FP també és "responsabilitat" dels agents socials i econòmics

BARCELONA, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell General de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, ha demanat aquest dilluns a la Generalitat que les cambres de comerç catalanes formin part de la Comissió Rectora de Formació i Qualificació Professionals, l'òrgan de planificació estratègica i avaluació del sistema d'FP, i el Govern ha considerat que "no poden quedar al marge" del sistema de formació professional.

Canadell ho ha demanat en la seva intervenció durant la presentació de l'estudi 'Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2019', que ha elaborat la Conselleria d'Educació de la Generalitat i el Consell de Cambres, als consellers d'Educació, Josep Bargalló, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

"Demano públicament que ens ajudin a ajudar i a formar part de la comissió rectora", ha dit Canadell, qui ha dit que la mateixa llei permet aquesta participació de les cambres de comerç.

Canadell ha defensat que les cambres de comerç tenen contacte amb "totes" les empreses catalanes, ha afirmat que s'han de sumar tots els suports possibles per enfortir l'FP i ha considerat que el Govern no pot bandejar les cambres.

El president de les cambres de comerç catalanes ha subratllat que són una de les forces per sumar: "Sempre estarem apostarem per enfortir i empoderar l'FP, per enfortir i empoderar el nostre país".

GENERALITAT

El conseller Bargalló ha assegurat que les cambres de comerç han de tenir el seu "lloc" en el disseny i anàlisi de les polítiques d'FP i que en la conformació de l'Agència de l'FP s'ha de trobar el seu encaix perquè en formin part.

"És evident que les cambres de comerç no poden quedar al marge de l'FP", ha afirmat Bargalló, qui ha dit que el Govern està treballant per encaixar les cambres i altres entitats del món social i laboral que no formen part actualment de la comissió rectora.

Per la seva banda, Chakir el Homrani ha considerat imprescindible per abordar el repte de millorar l'FP una "alineació" de tots els agents implicats.

Ha afirmat que l'FP també és "competència i responsabilitat" del teixit empresarial, els agents socials i els agents econòmics, i ha apostat perquè es prengui consciència de la importància d'aquest sistema de formació.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Troben el cos d'una nena de 5 anys en un hotel de Logronyo

 5. 5

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista