Publicat 22/5/2019 17:07:13 +02:00CET

Les barreres dels votants amb discapacitat intel·lectual: "És difícil diferenciar les paperetes i entendre els polítics"

AMP.28A.- El sector de la discapacidad valora "positivamente" una "jornada histórica" en la que todos han podido votar
EUROPA PRESS

MADRID, 22 May. (EUROPA PRESS)

Les dificultats per distingir les paperetes dels partits polítics, per entendre els missatges dels candidats o trobar la mesa on votar, a més a més de l'absència de personal especialitzat als col·legis electorals, són algunes de les barreres amb les quals es van trobar les persones amb discapacitat intel·lectual durant la seva participació en les eleccions generals del passat 28 d'abril i que diumenge que ve, 26 de maig, ho faran de nou en les autonòmiques i municipals.

Aquestes són algunes de les conclusions de l'enquesta sobre accessibilitat cognitiva dels passats comicis, duta a terme per Plena Inclusión, en el marc de la seva campanya 'mi voto cuenta', a la qual han respost un total de 1.066 persones amb discapacitat intel·lectual. El 46,7 per cent dels participants han recuperat el seu dret al vot després de la reforma de la Llei Electoral (LOREG).

De cara a les eleccions d'aquest diumenge 26 de maig, aquesta organització celebra l'elevat grau de participació en aquest estudi i anima a continuar enviant la seva opinió a totes les persones amb discapacitat intel·lectual que no ho hagin fet ja, doncs el qüestionari continuarà obert uns dies.

En aquest enquesta es pregunta als votants amb discapacitat intel·lectual sobre els suports que han rebut i els que els hagués agradat rebre. Sobre la primera de les preguntes, el 48% considera que la informació sobre les eleccions ha estat fàcil d'entendre, mentre que a la segona de les qüestions el 40% dels participants ha indicat que els hagués agradat que tots els programes haguessin comptat amb una versió de 'lectura fàcil' i entendre els que diuen els partits polítics.