Publicat 10/7/2019 12:36:13 +02:00CET

Les altes temperatures suposen un risc més elevat per a les persones amb demència

Mà d'una persona major. Vellesa, ancians
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

Les altes temperatures provocades per les onades de calor suposen un risc més elevat per a les persones que pateixen demència, segons la Fundació ACE - Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center.

La deshidratació és un dels principals perills per a les persones amb Alzheimer, perquè és freqüent que no ingereixin prou aigua o estiguin exposades al sol més temps del que es recomana, ha explicat l'entitat en un comunicat aquest dimecres.

La Fundació ACE recomana que els cuidadors prestin especial atenció a les persones amb demència i que mantinguin hàbits i rutines saludables per fer front a la calor.

"Cal assegurar que es prenen les mesures adequades per prevenir els cops de calor, sobretot durat els dies en els quals les temperatures són més elevades i, molt especialment, durant les onades de calor", assegura la cap d'infermeria de la Unitat d'Atenció Diürna de l'entitat, Natàlia Tantinyà.

Comprovar que les persones afectades beuen aigua habitualment, no sortir al carrer durant les hores de més calor, evitar menjars calents i vestir roba fresca són algunes de les recomanacions que fan els professionals, segons el comunicat.

el més llegit

 1. 1

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 2. 2

  La Generalitat confirma 40 casos més de coronavirus a Lleida, 33 al Segrià

 3. 3

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont

 4. 4

  Colau i ERC pacten la "culminació" del 22@ per generar 60.000 ocupacions i habitatge públic

 5. 5

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats