Publicat 23/7/2019 10:14:07 +02:00CET

Les altes temperatures situen Barcelona i Tarragona amb avís groc, i Girona i Lleida amb alerta taronja

sol, calor, temperaturas, buen tiempo, refrescarse, abanico
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

Les altes temperatures posaran aquest dimarts en risc 38 províncies i estaran amb avís groc per calor Almeria, Còrdova, Granada, Jaén, Sevilla, Cantàbria, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Barcelona, Tarragona, Madrid, Badajoz, Càceres, Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca.

Les altes temperatures posaran en alerta taronja (risc important) Osca, Terol, Saragossa, Burgos, Girona, Lleida, Navarra, La Rioja, Àlaba i Guipúscoa, mentre que s'elevarà a alerta vermella (risc extrem) Biscaia.

A més, en risc per tempestes es troben Cantàbria, Toledo, Ciudad Real, Guadalajara, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Valladolid, Zamora, Madrid, Lugo, Orense i Astúries.

Segons AEMET, aquest dimarts predominarà un cel ras excepte a l'interior peninsular, on la nuvolositat d'evolució diürna podrà provocar ruixats i tempestes a les zones del Pirineu, a la serralada Cantàbrica, al Sistema Central i a les serres del sud-est.

A més, s'esperen abundants núvols baixos a l'entorn del litoral Cantàbric, a l'àrea de l'Estret i a Melilla, amb alguna precipitació ocasional. A les Canàries hi haurà intervals nuvolosos al nord de les illes a més de possibilitat de pluges febles a les illes amb més relleu, i al sud predominarà el cel clar.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes experimentaran pocs canvis al sud-est peninsular i a la resta del país, sobretot al terç nord, ascendiran. Les temperatures s'enfilaran per sobre dels valors normals, especialment a l'interior nord i una mica per sota a les Canàries.

Finalment, a l'Estret i al litoral d'Almeria bufaran intervals de vent fort. A més, apareixeran vents de component nord a Galícia, de component est a l'àrea mediterrània i vents alisis a les Canàries. Pel que fa a la resta del país, bufaran vents fluixos, encara que és probable que a la Meseta i a l'est d'Andalusia hi hagi ratxes molt fortes associades a tempestes.