Publicat 25/6/2020 18:35:14 +02:00CET

Les agressions físiques i verbals contra el col·lectiu LGTBI creixen un 41,6% el 2019

L'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya (OCH) ha presentat aquest dijous 25 de juny el seu informe 'Estat de l'LGTBI-fòbia a Catalunya 2019'.
OBSERVATORI CONTRA L'HOMOFÒBIA

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

L'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) va registrar l'any passat 160 incidències --ja fossin agressions verbals o físiques, o discriminacions-- contra persones LGTBI, la qual cosa suposa un increment d'un 41,6% respecte a l'any anterior, segons ha registrat l'informe anual 'Estat de la LGTBI-fòbia a Catalunya 2019' publicat aquest dijous i recollit per Europa Press.

Del total de casos detectats el 2019, el 59% es van produir contra homes gais o bisexuals; el 16% contra tot el col·lectiu en el seu conjunt; l'11% contra dones lesbianes o bisexuals; i el 10% contra dones transexuals; i la majoria es van produir en la via pública: el 33,1% del total.

L'estudi mostra que l'edat mitjana de les persones que pateixen una agressió o discriminació i ho comuniquen a l'OCH és de 32,8 anys, sent la franja d'edat que més casos ha registrat la que va dels 26 als 35 anys (33,7% del total); encara que s'han detectat casos entre menors d'edat i majors de 60 anys.

Territorialment, la província que més casos acumula és Barcelona, amb 115, seguida de Tarragona (7), Girona (5) i Lleida (1), registrant-se la gran majoria dels incidents a la capital catalana: prop de dos terços de les agressions del 2019 es van produir a la ciutat de Barcelona, el 63,5%.

Davant aquestes dades, l'OCH ha demanat en un comunicat que les Administracions públiques implementin polítiques públiques dirigides tant a víctimes com als agressors i ha exigit mesures contundents i accions educatives per acabar amb l'imaginari que "l'odi i la violència contra el col·lectiu LGTBI surt gratis", en paraules del president de l'entitat, Eugeni Rodríguez.

Contador
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista