Publicat 17/5/2019 10:03:45 +02:00CET

L'entitat Rubí Solidari considera "incendiària" la reacció de l'Ajuntament davant el centre de menors

Fachada Del Ayuntamiento De Rubí, Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

RUBÍ (BARCELONA), 17 maig (EUROPA PRESS) -

L'entitat Rubí Solidari ha qualificat d'"incendiària" la reacció de l'Ajuntament de la ciutat pel trasllat d'un grup de menors no acompanyats a l'antic Hotel Terranova, que es troba al barri de Can Rosés.

En un comunicat aquest divendres, Rubí Solidari ha qualificat l'actitud del consistori en el cas d'"inacceptable i poc transparent", perquè quan es va conèixer la construcció de l'equipament, ha subratllat, faltaven 12 dies per la celebració d'unes eleccions municipals.

Ha rebutjat les actituds "xenòfobes, racistes i classistes" i ha demanat reconduir la situació, alhora que ha suggerit dotar el futur espai de professionals i seguretat per donar una atenció als menors.

L'entitat ha recordat que han de prevaler els principis bàsics de la declaració universal dels Drets Humans, que atorguen a aquests menors drets i deures com ara "dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat, sense patir maltractaments, a la lliure circulació i a l'asil".

Ho ha definit de "falsa alarma que criminalitza aquests menors no acompanyats", que no s'ajusten a la realitat en la majoria dels llocs on hi ha centres d'aquestes característiques, ha considerat.