L'Enoteca de Barcelona planteja un menú maridat amb garnatxes per enaltir aquest raïm

Joan Ignasi Domènech (Vinyes Domènech)
EUROPA PRESS
Publicat 12/10/2018 12:49:06CET

Vinyes Domènech estrena un vi rosat amb Garnatxa Peluda

BARCELONA, 12 Oct. (EUROPA PRESS) -

El restaurant Enoteca, el local del cuiner Paco Pérez amb dues estrelles Michelin a l'Hotel Arts de Barcelona, ha plantejat un menú de tardor que marida els plats amb vins exclusivament elaborats amb raïm de varietat garnatxa, amb la voluntat de consolidar-la.

El propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech, ha presentat el projecte al costat del sommelier del restaurant, Eduard Caldero, i tots dos han defensat la necessitat d'enaltir les garnatxes.

Domènech ha destacat la intenció d'unir forces per fomentar el valor d'aquesta varietat, ara que "ja es troba a les cartes, als concursos i a les guies de vins; però abans, difícilment".

Considera que la garnatxa només es valora "des dels últims deu anys", durant els quals ja es premia a vins amb aquest raïm, però ha constatat que abans no era així.

Ha recordat tastos i presentacions a l'estranger on abans gairebé s'ignorava la garnatxa, mentre que a Espanya es coneixia però no s'apreciava prou i se la desqualificava per oxidativa i per no maridar bé, segons es deia.

El sommelier Eduard Caldero ha constatat que el 30% de la garnatxa d'arreu del món es concentra a Espanya, on la majoria és a Catalunya.

Joan Ignasi Domènech també ha presentat durant l'acte un nou vi del seu celler: un rosat, Vinyes Domènech Rosat de Garnatxa Peluda 2017, que es comercialitza des de juliol i del que s'han produït 1.500 ampolles.

8 VINS I DIVERSES GARNATXES

El menú que oferirà l'Enoteca del dimarts 16 d'octubre al dissabte 3 de novembre, i que ha presentat el cuiner Miguel Moura, comença amb quatre entrants (Ave Cèsar, Polp al Marroc, Ànec amb pera i Bombó de colomí) amb un Scala Dei Pla dels Àngels 2016 (D.O.Ca. Priorat), de Garnatxa; i Tonyina mediterrània, amb Parés Baltà Rosa Cusiné Gran Reserva 2014 (D.O.Penedès), de Garnatxa Negra.

Segueix amb Espardenyes nues en fricandó, amb La Vinyeta Sereno 2009 (D.O.Empordà), de Garnatxa Roja; Parmentier d'ou de reig', amb Domaine de la Rectorie Argile 2015 (AOC Collioure), de Grenache Blanc i Grisa; i Llenguado meunière amb ametlles tendres i matisos cítrics, amb Celler Frisach Vernatxa 2016 (D.O.Terra Alta), de Vernatxa Blanca.

I continua amb Arròs melos de llamàntol, amb Vinyes Domènech Rita 2017 (D.O.Montsant), de Garnatxa Blanca; Colomí, huitlacoche, mole de mil dies i dumplings, amb Vinyes Domènech Teixar (D.O.Montsant), de Garnatxa Peluda; i dues postres: Crunch de brie trufat més Torrija amb ou, fruits vermells i merenga, amb Domaine Precéptorie 17 ans d'âge Rivesaltes Ambré 1998 (AOC Rivesaltes), de Grenache Noir.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.