L'edifici de Badalona (Barcelona) desallotjat per aluminosi s'enderrocarà des de dimarts

Publicat 3/11/2019 14:59:56CET
El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Badalona (Barcelona), Rubén Guijarro, en declaracions als periodistes sobre l'enderrocament d'un edifici amb aluminosi al barri de la Salut, el 3 de novembre de 2019.
@AJBADALONA

L'Ajuntament estudia l'allotjament dels veïns durant l'enderrocament

BADALONA (BARCELONA), 3 nov. (EUROPA PRESS) -

L'edifici de Badalona (Barcelona) desallotjat per aluminosi, el número 16 del passatge de la Torre al barri de la Salut, serà enderrocat previsiblement des de dimarts, no per demolició sinó manual i progressivament, per seguretat, i "pot durar setmanes".

El quart tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Rubén Guijarro, ha declarat aquest diumenge als periodistes que dilluns començaran els treballs previs; per exemple, retirant línies elèctriques i telefòniques.

Ha afegit que ho farà Construccions Roig i costarà aproximadament de 350.000 a 400.000 euros que l'Ajuntament pagarà, almenys "inicialment".

QUI PAGARÀ L'ENDERROCAMENT

"L'Ajuntament actua de manera subsidiària" per un decret d'emergència per prioritzar la seguretat, per la qual cosa l'Ajuntament assumeix el cost almenys de moment.

"Aquí hi haurà una solució jurídica. En els propers dies es farà l'informe corresponent per determinar qui ha d'assumir el cost", ha afegit.

Guijarro ha dit que la tècnica serà progressiva per preservar la seguretat dels edificis confrontants i del personal que farà els treballs, que farà l'empresa Construccions Roig.

VEÏNS AFECTATS

Aquest diumenge s'informa als veïns de les 14 finques desallotjades preventivament divendres que no podran tornar als seus pisos durant l'enderrocament o fins que es garanteixi la seguretat de tots aquests edificis.

Guijarro ha recordat que tant els veïns del número 16 com el 14 i l'11 han estat acollits en un alberg i després se'ls van oferir alternatives en pensions o aparthotels, per "garantir l'emergència habitacional", i també pels altres desallotjats després.

Des de dissabte, quan es va decidir l'enderrocament, ja es treballa en una alternativa habitacional "més confortable per a les seves necessitats, i també es farà tant en pensions com en aparthotels, també depenent de la casuística".

Dels 49 desallotjats dissabte, 13 es van acollir a l'ajuda del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) i la resta se'n van anar amb familiars o amics; però ara que tindrà lloc l'enderrocament, se'ls oferiran pensions o apartaments segons els casos, i d'això s'encarregaran els serveis socials.

Quant a la durada de l'allotjament actual, ha dit que de moment tenen "un parell de setmanes garantides per poder treballar en paral·lel aquesta solució, si al final l'ha de buscar l'Administració o no. Això ho determinaran cas per cas els serveis socials municipals".