Publicat 05/01/2022 16:49

Le Carré, Herzog, Baltasar, Pamuk, Sánchez Piñol i Cercas, entre les novetats editorials del 2022

Archivo - Arxiu - Llibres i material collocat a les prestatgeries de la llibreria Laie
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Luis Landero, Camilla Lckberg, Elvira Sastre, Jonathan Coe i Agustín Fernández Mallo, altres novetats

BARCELONA, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

Els nous títols de John Le Carré, Javier Cercas, Werner Herzog, Eva Baltasar, Orham Pamuk, Albert Sánchez Piñol, Camilla Lckberg, Luis Landero i Jordi Cuss figuren entre les novetats literries que les editorials amb seu a Barcelona proposen per al primer trimestre del 2022.

Planeta aposta per 'Proyecto Silverview', novella pstuma de Le Carré, mort el 2020, que tindr versió catalana a crrec d'Edicions 62, que celebra a més el centenari del naixement del poeta Gabriel Ferrater amb una biografia de Jordi Amat, 'Vncer la por'.

Planeta també publicar la nova novella de Camilla Lckberg, 'El mentalista', i en el gnere negre Destino editar la novella d'Andrea Camilleri --mort el 2019-- 'La secta de los ángeles'.

De Tusquets, arribaran les esperades novelles de dos escriptors espanyols: 'Una histria ridícula', de Luis Landero, una novella d'amor "plena d'humor i ironia", i 'El castillo de Barbazul', de Javier Cercas, tercera entrega de la srie que va iniciar amb 'Independencia'.

Anagrama publicar la nova novella de Jonathan Coe, 'El señor Wilder y yo', un retrat del cineasta Billy Wilder; 'Spanish Beauty', d'Esther García Llovet, i un volum amb nou relats de Bernhard Schlink, 'Los colores del adiós', a més d''El nuevo Barnum', que recull els articles que Alessandro Baricco ha anat publicant en els mitjans, i 'Obra maestra', de Juan Tallón.

L'escriptora Aki Shimazaki relata una trama sobre la vellesa, l'amor i l'Alzheimer a 'Lluna plena', publicada en castell per Tusquets i en catal per Editorial Empúries, que comena l'any a més amb 'El paradís no era aix', amb la qual Marta Batallé imagina tres personatges en busca d'una felicitat que se'ls escapa.

LLIBRES EN CATAL

Montse Barderi, Gemma Lienas, Sol Picó, Llucia Ramis, Laura Rosel, Care Santos i Pat Vila comparteixen les seves visions sobre la sexualitat, la intimitat i el desig a 'Satisfiers', editat per Columna, que també tradueix al catal el 'thriller' 'La bstia', obra guanyadora del Premi Planeta 2021 amb el pseudnim Carmen Mola.

Rosa dels Vents inclou en el seu catleg la primera biografia autoritzada de l'agent literria Carmen Balcells, 'Carmen Balcells. Traficant de paraules', signada per Carme Riera; 'Ningú sabr qui ets', de Jordi Basté i Marc Artigau, i 'Uns quants dies de febrer', en qu Jordi Sierra proposa un altre cas de l'exinspector Mascarell.

Així mateix, Prtic Edicions porta a les llibreries una biografia de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas escrita per Joan Esculies, 'Tarradellas, una certa idea de Catalunya', i Destino aborda el futur del catal, els hbits i la difusió de la llengua a 'Prou catastrofismes lingüístics', d'Enric Gom.

La Magrana publicar els primers mesos de l'any 'Geosmina', de Cinta Farnós, al qual seguiran 'Jardins secrets', de Pon Puigdevall; 'La vida de l'altre', de Gabriel Marat; 'Canviar de pell', d'Aina Gatnau, i 'Diatomea', de Núria Perpiny, i La Campana publicar al mar la nova novella d'Albert Sánchez Piñol, 'El monstre de Santa Helena'.

També arribar a les llibreries 'Les muses' (Comanegra), la novella pstuma de Jordi Cuss, mort el 2021, mentre que Sebasti Alzamora publica la seva novella més personal, 'Rbia' (Proa), que explora la relació d'un home solitari amb el seu gos, i Periscopi obre temporada amb 'Nascut de cap de dona', de Franck Bouysse.

Amsterdam publicar la intimista 'Els possessius', de Jenn Diaz, i 'Tinc algunes certeses i molts dubtes', de Natza Farré, i Univers editar 'Un caf a Roma', de Josep Maria Fonalleras; 'La vida privada de Carmina Massot', de Gemma Lienas, i 'L'agonia de Bakunin', d'ngel Casas.

EVA BALTASAR, DEBORAH LEVY I SUSAN SONTAG

El gener també arrenca amb l'autobiografia de la sud-africana Deborah Levy, que signa 'Una casa propia' de Literatura Random House, que entre altres obres publica 'Melvill', una novetat de Rodrigo Fresán, i 'La ciudad de los vivos', una histria real d'un homicidi a Roma escrita per Nicola Lagioia, i al febrer 'El jardinero, el escultor y el fugitivo', de César Aira.

Al mar, Literatura Random House proposa 'Mamut', d'Eva Baltasar, una novella sobre una jove a la recerca de la seva maternitat que Club Editor publica en catal aquest gener; una selecció d'obres de l'artista i activista Susan Sontag amb fragments indits reunits pel seu fill, David Rieff; 'La muerte de Francis Bacon', de Max Porter, i 'Las noches de la peste', d'Orhan Pamuk, Premi Nobel de Literatura el 2006.

Reservoir Books publica la nova novella de Santiago Díaz, que després de 'El buen padre' torna amb 'Las otras niñas', un altre cas de la inspectora Indira Ramos; el cmic 'Todavía estoy vivo', de Roberto Saviano amb illustracions d'Asaf Hanuka, i la novella 'Bum, bum, bum', de l'argentí Nicolás Giacobone.

DEBUTS LITERARIS

De Seix Barral, destaquen l'assaig 'Los gatos de la escritora', de Muriel Barbery amb illustracions de Maria Guitart, un llibre "per als amants dels llibres i els gats"; 'El libro de todos los amores', d'Agustín Fernández Mallo, una novella filosfica sobre les diferents dinmiques que l'amor adopta, i la primera incursió del corresponsal de 'The Atlantic' Ta-Nehisi Coates en el gnere de la novella, 'El baile del agua'.

Un altre debut literari és el del cineasta Herzog, que segueix amb 'El crepúsculo del mundo' (Blackie Books) la histria de Shoichi Yokoi, el soldat japons que va estar ocult a la selva de l'illa de Guam durant 29 anys sense saber que havia acabat la Segona Guerra Mundial.

Així mateix, Club Editor obre l'any amb el debut novellístic de Jaume Ferrer, 'Unsex me!', que reflexiona sobre l'exclusió, l'amor i l'odi, i amb 'Pedra, paper, tisores', de Maksim Óssipov, la versió del qual en castell publicar Libros de Asteroide.

També destaquen assaigs com 'Como el aire que respiramos' (Acantilado), d'Antonio Monegal, sobre el sentit de la cultura, i 'El record de la bellesa' (L'Altra editorial), d'Oriol Broggi en conversa amb Andreu Gomila sobre la creació artística.

'Madrid me mata' (Seix Barral), d'Elvira Sastre, recorre més de dos anys de la vida de Sastre partint de les seves columnes a 'El País', i 'Inquiets' (Les Hores), de Linn Ullmann, ofereix una novella autobiogrfica de la filla d'Ingmar Bergman i Liv Ullmann.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés