Publicat 26/5/2020 17:08:04 +02:00CET

L'AVL i el Termcat renoven l'acord de col·laboració per "afavorir el desenvolupament de la terminologia"

Portal web del centre de terminologia Termcat
EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 26 maig (EUROPA PRESS) -

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i centre de terminologia Termcat acaben de renovar el seu conveni de col·laboració amb l'objectiu d'"afavorir el desenvolupament de la terminologia en diversos àmbits del coneixement".

L'acord preveu compartir informació d'interés comú i establir mecanismes per garantir, sempre que sigui possible, la difusió de formes comunes per designar els nous termes, informa l'ens normatiu del valencià en un comunicat.

El president de l'AVL, Ramon Ferrer, i el director del Termcat, Jordi Bover, han signat la pròrroga del conveni de l'any 2016, acord que assegura quatre anys més de col·laboració.

La cooperació s'ha valorat com "una experiència molt positiva" i entre les accions que destaquen figura la publicació en línia del 'Vocabulari de la música'; l'organització conjunta d'una jornada de terminologia el 2017 a la Universitat Jaume I de Castelló sobre 'L'activitat terminològica com a base per expandir l'ús social de les llengües'; o la participació del cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL, Josep Lacreu, en els Espais Terminològics 2018 que va organitzar el Termcat al voltant de l'obra de Pompeu Fabra i la terminologia.

A causa de la situació excepcional de crisi sanitària que ha provocat la covid-19, la signatura d'aquest nou conveni s'ha formalitzat per mitjà de procediments telemàtics.