Publicat 26/7/2019 17:26:15 +02:00CET

L'AVE Barcelona-Figueres recupera una de les vies i funciona amb retards

Foto d'arxiu d'un tren de Renfe, arxiu.
RENFE - Archivo

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

Tècnics Adif han restablert la instal·lació d'una de les vies de l'AVE afectades per una avaria i els trens circulen, encara que amb retards, ha informat Renfe en un comunicat aquest divendres.

A les 15.24 hores els tècnics han restablert la circulació de Barcelona-Sants Bifurcació Mollet per una de les vies, la qual cosa permet recuperar el servei, "encara que en circular en una via es pot donar algun retard puntual".

L'avaria a l'altura de Montcada i Reixac (Barcelona) ha provocat que la circulació de trens d'Alta Velocitat entre Barcelona, Girona i Figueres hagi estat tallada des de les 7.40 hores d'aquest divendres, la qual cosa ha afectat 4.000 persones que viatjaven en 15 trens.

Segons han informat fonts de Renfe a Europa Press, l'avaria, que s'ha produït a la infraestructura de la via, és responsabilitat d'Adif, i també ha tingut efectes en els AVE amb destinació Madrid.

Una vegada Adif ha comunicat l'avaria que patia en les instal·lacions, Renfe ha mobilitzat "tots els seus serveis tècnics, materials i humans per garantir la mobilitat" dels viatgers.

Els viatgers amb origen o destinació Figueres Vilafant i Girona s'han desplaçat en trens regionals, i els clients de trens internacionals ho han fet en serveis regionals fins a Girona, i des d'allà a la seva destinació amb trens d'Alta Velocitat.

Els trens AVE Barcelona-Madrid s'han mobilitzat i han resituat tot el material disponible per facilitar en tot moment el desplaçament dels usuaris, assegura Renfe.

Així mateix, han indicat que Adif també preveu que la segona via estigui operativa a primera hora d'aquest dissabte, la qual cosa permetria recuperar la normalitat del servei entre Barcelona, Girona i Figueres i evitar nous retards.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Govern posa a disposició recursos educatius de l'Institut Obert de Catalunya

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La Guàrdia Urbana ret homenatge als treballadors dels mercats de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts

 5. 5

  Catalunya suma 2.637 morts amb coronavirus (129 més) i 1.298 nous casos, fins el 26.032