Publicat 18/7/2019 16:11:23 +02:00CET

L'autor de la saga 'Millennium' participarà en la 37a Setmana del Llibre en Català

David Lagercrantz termina su tercera entrega de la saga Millennium, iniciada por Stieg Larsson
COLUMNA

El certamen acollirà 260 novetats editorials i un 7,5% més d'expositors en un "any de rècords"

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La 37a edició de la Setmana del Llibre en Català comptarà amb l'escriptor suec David Lagercrantz, l'autor continuador de la saga 'Millennium' començada per l'escriptor mort Stieg Larsson, com a convidat especial del certamen que se celebrarà del 6 al 15 de setembre a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, ha anunciat el president de la iniciativa, Joan Sala.

El certamen, presentat aquest dijous al CaixaForum, acollirà la presentació de 260 novetats editorials i un total de 219 expositors --repartits en 62 mòduls--, la qual cosa representa un 7,5% més que l'any passat en un "any de rècords" que sembla haver tocat sostre, ha comentat Sala.

Lagercrantz participarà en La Setmana en un acte el dissabte 7 de setembre, en què presentarà el nou llibre 'La noia que va viure dues vegades' (Columna), que sortirà a la venda a finals d'agost i tancarà la saga protagonitzada per la hacker Lisbeth Salander.

"Es tracta del moment en què es parla més de llibres en català a part de Sant Jordi", ha celebrat Sala, que també ha destacat la presència de més de 250 autors que passaran a signar pels estands en l'edició que sumarà més escriptors signataris.

Així, desfilaran per la Setmana autors amb novetats com Isabel-Clara Simó, Bel Olid, Xavier Bosch, Najat el Hachmi, Jordi Pàmias, Rosa Ribas, Jordi Masó, Martí Domínguez, Carla Gracia, Pere Francesch Rom, Albert Sánchez Piñol, Màrius Serra i Irene Solà, entre d'altres.

"FÓRMULA D'ÈXIT"

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha significat que el certamen suposa una "fórmula d'èxit que uneix tota la cadena del llibre, així com també les institucions", i ha reafirmat el suport del Govern en aquesta iniciativa.

A través de l'Institut Català d'Empreses Culturals (Icec), la Generalitat aporta 145.000 euros a l'impuls de la iniciativa, que suma un pressupost global de mig milió d'euros, i el cartell d'aquest any el signa un alumne d'Elisava: Sergio Conches.

L'organització de la Setmana ha portat el Ministeri d'Hisenda als tribunals en concepte de reclamació de prop de 150.000 euros en concepte de l'IVA cultural no retornat de les edicions del 2015 i 2016, després que es retornessin les del 2017 i confien que també es retornin les del 2018.

"DIVERSITAT" DE LLIBRES

Com l'any passat, la cita transcorrerà en un espai de 1.750 metres quadrats que repetirà els canvis organitzatius que impedeixen que un llibre es trobi repetit a totes les parades amb la finalitat de garantir la "diversitat" i propiciar els bons resultats de l'any anterior, en què es va facturar un 25% més, ha destacat Sala.

Acompanyat també de la presidenta d'Editors.cat, Montse Ayats, i del director de Promoció de Sectors Culturals de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Esteve Caramés, i del director del centre d'institucions de CaixaBank Barcelona, Víctor Arbós, Sala ha ressaltat un acord amb el gremi de llibreters perquè aquests puguin incloure un petit espai de recomanacions.

Aquests no poden excedir el 20% de l'espai, però permeten mostrar propostes pròpies que reflecteixin la personalitat pròpia de la llibreria, encara que hi hagi títols que puguin repetir-se en alguns expositors.

IGNASI ABALLÍ, ARTISTA COL·LABORADOR

Aquest any, Ignasi Aballí serà l'artista col·laborador de la 37a edició de la Setmana amb una obra que recrea l'índex mecanografiat d'un llibre i que lluirà en les bosses de roba i punts de llibre que es podran comprar al llarg de deu dies en el certamen, que reconeixerà Margrit Lömker i Oriol Serrano amb el 23è Premi Trajectòria.

El Premi Especial de la Setmana recaurà en la revista Cavall Fort, mentre que per tercer any consecutiu tindrà lloc el Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents se celebrarà en el marc de la Setmana fruit de la col·laboració de l'Institut Ramon Llull (IRL).