L'autor Fernando Gamboa destaca que "cada vegada són més les obres escrites per i per a dones"

Publicat 8/8/2019 12:07:19CET
Fernando Gamboa
NOÈLIA RUIZ/FERNANDO GAMBOA - Archivo

"Vull que els meus lectors estiguin durant 500 pàgines amb l'ai al cor"

BARCELONA, 8 ago. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor Fernando Gamboa, que integra el jurat del 6è Premi Literari d'Autors en castellà d'Amazon, ha destacat que "cada vegada són més les obres escrites per i per a dones", ha dit en una entrevista amb Europa Press.

Ha precisat que en aquesta edició del concurs --que rep originals fins al 31 d'agost-- no han començat a llegir encara els originals, però que juntament amb l'edició de l'any passat, en la qual també va formar part del jurat, arriba a la conclusió que cada vegada hi ha més obres fetes per dones "i amb una gran qualitat", i que qualsevol d'elles podria convertir-se en un best-seller.

Amb més de mitja vida dedicada a viatjar per Àfrica, Gamboa ha escrit novel·les autopublicades com el relat d'aventures 'La última cripta' (2007), l'autoficció 'Guinea' (2008), les aventures 'Ciudad negra' (2013) i 'Capitán Riley' (2014), les novel·les curtes 'La Historia de la Luz' (2015) i 'Tierra de nadie' (2015) i 'Tinieblas' (2016).

En aquestes novel·les, ha abordat la ficció des del gènere històric i policíac fins a les aventures i els thrillers, encara que ha destacat que no es planteja situar-se en un gènere o altre: "El que vull és que (els lectors) estiguin durant 500 pàgines amb l'ai al cor i les ulleres marcades de llegir fins a la matinada".

"Per la meva experiència vital, per les meves lectures passades i pel que gaudeixo escrivint-les, les novel·les d'aventures són les meves preferides", ha afegit l'autor, conscient que els seus viatges l'han forjat com a persona i escriptor, i que són alhora fruit de les seves lectures juvenils amb viatges com Jules Verne, Robert Louis Stevenson i Emilio Salgari.

"M'HI VAIG LLANÇAR DE CAP"

Totes aquestes idees les ha convertit en novel·les publicades i autopublicades, i ha explicat que va entrar en contacte amb eines com Kindle Direct Publishing (KDP), el servei d'autopublicació d'Amazon Kindle, quan Amazon va aterrar a Espanya el 2011: "Vaig descobrir que s'hi podia publicar de manera senzilla i gratuïta, i m'hi vaig llançar de cap. Va ser una de les millors decisions que he pres".

Ha reivindicat que, com a autor independent, té la llibertat d'escriure el que vol, de la manera que li ve de gust i al ritme que li va bé.

Aquest tipus d'eines li permeten arribar a "milions de potencials lectors arreu del món sense dependre de ningú i de manera permanent", perquè el llibre sempre estarà disponible per als lectors, sense problemes d'estoc o de quedar descatalogat, ha defensat.

MÉS PERCENTATGE

"No cal oblidar que, com a autor independent, em pertany un percentatge de les vendes molt superior que quan el llibre és publicat per una editorial", ha afegit.

Ha dit que tant l'autopublicació com el sistema tradicional són necessaris i molt compatibles: "Jo en soc la prova d'això", i que per sort, cada dia hi ha més editors que comprenen que el millor per a autors, editorials i lectors és que el mateix llibre pugui ser publicat en paper de manera tradicional per una editorial i en format digital per l'autor, així tots hi guanyen.

Actualment, Fernando Gamboa, que suma més de 250.000 lectors, es dedica a viatjar pel món a la recerca de noves històries i escenaris, cosa que li permet escriure nous llibres i aventures per als seus fans.