Actualitzat 22/06/2014 12:23

L'autor d''El Diari de Greg': "Necessito 350 bromes o acudits per començar un llibre"

El autor de la saga 'Diario de Greg'  Jeff Kinney
RBA

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

L'autor de la saga editorial 'El Diari de Greg' (Estrella Polar/RBA), Jeff Kinney, ha explicat en una entrevista d'Europa Press que "necessita 350 bromes o acudits per començar un llibre".

Kinney ha viatjat a Barcelona per trobar-se amb els seus fans, cosa que considera "fora del normal", i ha revelat que la seva forma de treballar comença amb la recerca d'aquestes 350 bromes, una cosa que li sol portar uns sis mesos de treball, i que després escriu la història i finalment cadascun dels dibuixos.

"Sóc més dibuixant de còmic que escriptor", ha assegurat Kinney, que aspirava a ser dibuixant de vinyetes en qualsevol mitjà de comunicació i va llançar la tovallola després de tres anys de ser rebutjat laboralment, fet que el va portar a fer alguna cosa diferent.

Defensor del missatge que s'oculta darrere de cadascun dels seus traços esquemàtics, Kinney reivindica que "el còmic és l'art de la simplicitat: és difícil transmetre en poques línies", una cosa que ell assumeix, per exemple, amb el seu personatge Greg, al qual encorba lleugerament per dir que està trist i cansat.

A més, ha avançat que en els pròxims lliuraments de la saga Greg protagonitzarà un viatge familiar, i en un altre un campament d'estiu: "Després ja veurem, perquè és un repte mantenir-lo fresc".

UN 'PRINGAT' DE SECUNDÀRIA

"Greg potser té alguna cosa a veure amb mi, vaig cometre molts errors quan era un nen", ha explicat l'autor --que es defineix com un nen bastant corrent-- i defensa que el seu personatge, un noi 'pringat' de Secundària al qual li agrada dormir, és simplement l'exageració d'un nen normal.

De fet, atribueix el seu èxit al fet d'haver donat amb "una condició humana universal com és l'adolescència" compartida per mares, pares i nois.

Kinney ha confessat que la seva adolescència va ser una època horrible en què se sentia molt espantat, per exemple, dels nois més grans que li treien dos caps, una cosa que ara li sembla divertida quan la recorda.

Tot i això, ha pres la decisió que el seu protagonista es mantingui eternament jove, com succeeix amb altres personatges de còmic de fa 50 anys com Charlie Brown, que, malgrat passar el temps, passen tota la seva vida anant a l'escola.

Respecte al missatge que transmet amb els seus llibres, ha explicat: "No tinc la intenció d'alliçonar a ningú", ja que, segons la seva opinió, els nens han de prendre les seves pròpies decisions i, com a molt, comparar els seus problemes amb els de Greg i veure com ell els resoldria.

UNA SAGA D'ÈXIT

L'èxit de la seva saga --traduïda a 44 idiomes-- ha animat molts nens a llegir, segons l'autor, perquè el llibre il·lustrat --que ell mateix dibuixa-- "és una espècie de pont d'entre el text i els llibres", ja que ell sempre va trobar a faltar quan era petit que els llibres portessin dibuixos.

"En moltes coses la meva vida segueix igual, però hi ha moments molt surrealistes, com estar fent una entrevista aquí", ha fet broma l'autor, que viu en un poble pròxim a Massachusetts (Estats Units) d'uns 8.000 habitants.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés