Actualitzat 31/05/2021 17:09

L'Auditori, el Liceu i el Palau de la Música encarreguen 34 obres per promoure la creació

Cartell de la iniciativa 'Barcelona Creació Sonora'.
INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA (ICUB)

L'Icub impulsa 'Barcelona Creació Musical' per facilitar l'exhibició musical emergent

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) ha impulsat amb l'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana el projecte 'Barcelona Creació Sonora', que encarrega obres a 34 compositors vinculats a la ciutat per promoure "la creació i l'exhibició musical emergent".

Ho ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, en una roda de premsa aquest dilluns al costat del director general de l'Auditori, Robert Brufau; el del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, i el del Palau de la Música Catalana, Joan Oller.

Subirats ha detallat que la iniciativa pretén fer costat al col·lectiu de nous talents de la música contemporània i de l'òpera, a més de fomentar la creació i l'exhibició, perquè les obres que s'han encarregat s'estrenaran als tres escenaris des de la pròxima temporada i fins al 2023.

Ha defensat que els projectes seleccionats engloben "des de l'òpera de petit format fins a les grans partitures simfòniques, passant per creacions de música coral, de cambra, de cançó i de cobla" a càrrec de professionals amb una trajectòria consolidada, però també de talents emergents, amb la intenció de representar el conjunt del sector.

En aquesta primera edició, l'Auditori encarregarà obres a sis compositors i a tres autors emergents que procedeixen de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC); el Liceu tindrà encàrrecs per a vuit compositors, que crearan vuit microòperes de 30 minuts de durada, i el Palau de la Música acollirà noves creacions per a formacions corals a càrrec de 17 compositors.

La iniciativa, dotada amb 350.000 euros, neix amb la intenció de "donar resposta a la situació de precarietat i impulsar el sector cultural" després de l'impacte de la pandèmia de la covid-19.

Ha assegurat que el consistori treballa amb el Ministeri de Cultura i Esport del Govern espanyol per donar continuïtat al projecte el 2022 per la seva "dimensió estratègica".

DIVERSITAT ESTÈTICA I TRADICIÓ EUROPEA

Al seu torn, Robert Brufau ha defensat que la iniciativa proposa una "instantània del moment actual de la nova creació de música escrita i de composició", que es caracteritza per la diversitat estètica i per la vinculació amb la tradició europea.

Per Valentí Oviedo el programa brinda als compositors "l'oportunitat que han de tenir de provar les seves obres davant el públic" i facilita espais per crear, formar i perquè els compositors es puguin projectar i consolidar a escala local.

En aquest sentit, Joan Oller ha remarcat que 'Barcelona Creació Sonora' respon a un dels grans reptes de les institucions culturals i musicals, que és "posar en contacte el talent amb el públic" i mantenir l'interès de l'espectador a través d'una variada proposta programàtica.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés