Publicat 26/8/2019 11:05:28 +02:00CET

L'Audaz posa rumb cap a Pozzallo (Sicília), on recollirà els migrants de l'Open Arms que acollirà Espanya

El patruller 'Audaç' de l'Armada
DEFENSA - Archivo

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El buc militar espanyol Audaz, ha sortit rumb cap a Pozzalo (Sicília), on recollirà els migrants rescatats pel vaixell de l'ONG Open Arms que correspon acollir Espanya, segons han informat a Europa Press fonts del Govern.

El buc de l'Armada Espanyola va fondejar divendres passat 23 d'agost al matí enfront de la costa de Lampedusa, amb l'objectiu de recollir els 15 migrants de l'Open Arms que acollirà Espanya d'acord al repartiment establert entre diversos països de la Unió Europea: Luxemburg, França, Alemanya, Espanya i Portugal.

L'Audaz havia salpat el dimarts 20 d'agost de Rota, després que el Govern espanyol decidís enviar-lo a recollir els migrants de l'Open Arms, que seguien bloquejats a 800 milles de la illa de Lampedusa, després de 19 dies a la deriva amb més d'un centenar de migrants a bord.

Poques hores després de salpar l'Audaz, la Fiscalia d'Agrigent va ordenar el segrest provisional de l'Open Arms i el desembarcament de les desenes de migrants i refugiats que seguien a bord en aquell moment (un total de 83), després que el fiscal Luigi Patronaggio examinés les condicions del vaixell de l'ONG espanyola.

Aquest mateix dimarts a mitjanit els migrants de l'Open Arms van ser desembarcats, mentre l'Audaz ja havia completat part del recorregut. Per això, el Govern va decidir que el buc de l'Armada Espanyola continués el seu camí fins a Lampedusa per recollir igualment aquells migrants que li correspongués acollir pel repartiment acordat amb altres països de la Unió Europea. En total, Espanya acollirà 15 migrants de l'Open Arms, segons va informar l'executiu en funcions.