Publicat 26/8/2019 19:01:47 +02:00CET

L'Audaz arriba a Sicília per recollir els migrants de l'Open Arms

20 August 2019, Italy, Lampedusa: A woman evacuated by the Guàrdia Costeria for a medical emergency at the port of Lampedusa from the ship "Open Arms" of aid organisation Proactiva Open Arms. Migrants llauri jumping out of desperation from the rescue boat
Friedrich Bungert/-/dpa

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El buc de l'Armada Espanyola Audaz es troba davant de la costa de Pozzallo (Sicília) on recollirà els 15 migrants rescatats per l'Open Arms que Espanya acollirà, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri de Defensa.

L'Audaz havia sortit aquest matí de Lampedusa, on romania des de divendres passat 23 d'agost, amb l'objectiu de recollir els migrants de l'Open Arms que acollirà Espanya d'acord amb el repartiment establert entre diversos països de la Unió Europea: Luxemburg, França, Alemanya, Espanya i Portugal.

El buc va salpar el dimarts 20 d'agost de Rota, després que el Govern espanyol decidís enviar-lo a recollir els migrants de l'Open Arms, que continuaven bloquejats a 800 milles de la illa de Lampedusa, després de 19 dies a la deriva amb més d'un centenar de migrants a bord.

Poques hores després de salpar l'Audaz, la Fiscalia d'Agrigent va ordenar el segrest provisional de l'Open Arms i el desembarcament de les desenes de migrants i refugiats que continuaven a bord en aquell moment (un total de 83), després que el fiscal Luigi Patronaggio examinés les condicions del vaixell de l'ONG espanyola.

Aquest mateix dimarts a mitjanit els migrants de l'Open Arms van ser desembarcats, mentre l'Audaz ja havia completat part del recorregut.

Per això, el Govern central va decidir que el buc de l'Armada Espanyola continués fins a Lampedusa per recollir igualment aquells migrants que li correspongués acollir pel repartiment acordat amb altres països de la Unió Europea. En total, Espanya acollirà 15 migrants de l'Open Arms, segons va informar l'Executiu en funcions.