Publicat 19/02/2016 12:13CET

L'Associació Unesco per el Diàleg Interreligiós compleix 15 anys

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Unesco per el Diàleg Interreligiós (Audir), pionera a Catalunya en aquest àmbit, ha complert 15 anys de lluita a favor de la llibertat religiosa i del diàleg i cultura de pau entre les diferents confessions presents a Catalunya, ha destacat l'entitat en un comunicat.

El director d'Audir, el teòleg Francesc Torradeflot, ha destacat que fa 15 anys el diàleg interreligiós era un àmbit gairebé desconegut a Catalunya amb poques experiències sobre aquesta qüestió: "En aquest temps, s'ha consolidat i avui és una realitat a nivell autonòmic i també en molts municipis".

Segons el director, "el fet religiós és un patrimoni de tots que fa falta preservar", i ha destacat la tasca feta els últims anys amb el Parlament de les Religions del Món, que va aplegar 8.000 participants de tot el món i les répiques que ha tingut a Barcelona, Manresa, Alacant, Lleida, Perpinyà, Rosselló i Girona els anys següents.

Entre els projectes duts a terme, ha destacat una coral interreligiosa i la posada en marxa d'una xarxa que coordina grups de diàleg interreligiós d'àmbit local al voltant dels territoris de parla catalana.

A més a més, ha treballat en iniciatives de mediació i diversitat per la desactivació d'estereotips i ha afrontat àmbits que suposen un repte com és el de l'atenció espiritual a afectats pel VIH/sida.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés