Publicat 18/8/2020 19:36:15 +02:00CET

L'Arxiu Nacional de Catalunya incorpora el fons documental de la Confavc

BARCELONA, 18 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha incorporat el fons documental de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) després de l'acord de cessió entre la Conselleria de Cultura de la Generalitat i la Confavc, ha informat el departament en un comunicat aquest dimarts.

Aquest fons constitueix "un testimoniatge insubstituïble de referència" en l'acció per a la millora de la qualitat de vida de les persones i de convivència als barris i pobles de Catalunya.

De fet, des del departament han assegurat que es tracta "d'un element patrimonial molt rellevant" per a la història de l'associacionisme a Catalunya a la fi del segle XX.

Concretament, té més de 31 metres lineals de documentació textual, imatges, vídeos, cartells i dibuixos, a més de 621 imatges, 470 cassets, 348 CD, 11 DVD, 24 vídeos VHS, 51 cartells, 12 transparències, nou dibuixos i set disquets.

La documentació va ingressar a l'ANC en 2019, moment en el qual es va iniciar el seu tractament arxivístic per "poder obrir-ho ara a consulta pública".