Publicat 23/5/2019 16:23:34 +02:00CET

L'Arts Santa Mònica dedica una exposició a l'Isaki Lacuesta "més artista"

Isaki Lacuesta
MOVISTAR+ - Archivo

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

L'Arts Santa Mònica ha dedicat una exposició a l'Isaki Lacuesta "més artista", a través d'un recorregut que compta amb quatre videoinstal·lacions, una d'elles inèdites, dues estrenades al Centre Pompidou de París i una altra al Centre Bòlit de Girona, ha explicat la comissària, Carme Sais.

En la presentació de 'Les imatges eco. Isaki Lacuesta' aquest dijous, la comissària i directora del Bòlit, Carme Sais, ha destacat: "Volíem donar la dimensió que l'artista té, no com a cineasta, que això ja ho coneixem, sinó com a artista visual".

"Vam veure un projecte que podia créixer a poc a poc fins a tenir la magnitud que té avui", ha destacat Sais en un comunicat de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, que coprodueix l'exposició amb el Bòlit.

Les obres que es van poder veure al Pompidou en la retrospectiva que li va dedicar el 2018 són 'Les imatges eco' i 'Els films dobles', que recreaven imatges sorgides tant de creacions anteriors com de noves filmacions a diversos llocs del món.

Les dues videoinstal·lacions estrenades a París es presenten ara a Catalunya amb la incorporació de 'La tercera cara de la lluna', que es va inaugurar el passat mes de gener al Bòlit, i que és un diàleg de disciplines, entre el cinema i l'arquitectura, així com l'art visual i l'escultura.

Es va crear en col·laboració amb l'escultor gironí Pep Admetlla per a la capella Sant Nicolau de Girona, i ara s'ha adaptat a l'espai de l'Arts Santa Mònica.

D'altra banda, la peça 'L'acusat (un cas del sud)' és una obra inèdita que s'estrena en l'Arts Santa Mònica, ha destacat Sais, acompanyada de la directora general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Àngels Ponsa, l'artista Isaki Lacuesta, l'escultor Pep Admetlla i el regidor de Girona Carles Ribas.

Amb aquesta peça, filmada a El Rocío (Huelva), Lacuesta va fer el seguiment d'un cas real de doble assassinat, el resultat del qual va ser una minisèrie documental: 'Bajo escucha. El acusado'.

Durant el procés d'investigació, es va poder detectar que la vida de l'únic acusat del cas i El Rocío compartien punts en comú: l'Església, la cacera, el bar i la Guàrdia Civil, que estan representats en quatre pantalles de la videoinstal·lació.