Publicat 6/2/2019 11:10:22 +01:00CET

L'arquebisbe de Tarragona destitueix el rector d'Arbeca (Lleida) per presumptes abusos

Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona (arxiu)
CEDIDA - Archivo

LLEIDA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha destitut aquest dimecres el rector de la parrquia d'Arbeca (Lleida) i altres poblacions lleidatanes, Josep Maria Font, l'endem de també apartar de les seves funcions el rector de Constantí (Tarragona), Francesc Xavier Morell, tots dos presumptament involucrats en tocaments a menors.

L'arquebisbe ha signat aquest dimecres el document en el qual aparta del servei el sacerdot d'Arbeca, ha informat a Europa Press l'Arquebisbat.

A més, el web de l'Arquebisbat publica una carta del rector de Constantí en la qual explica que ha estat apartat de les seves funcions i demana "disculpes a qui s'ha sentit ofs".

"El passat mes de setembre del 2018 vaig ser nomenat rector de les parrquies de Sant Feliu Mrtir de Constantí i Sant Sebasti de la Canonja (Tarragona) amb la plena confiana de l'arquebisbe, que no m'ha faltat durant tot aquest temps", comena la missiva.

"Davant les últimes notícies aparegudes en els mitjans de comunicació cap a la meva persona, encara que els fets ocorreguts no impedeixen exercir el ministeri en aquestes parrquies i en bé d'elles, d'acord amb l'arquebisbe he decidit demanar absentar-me un temps", assenyala.

"Lamento que s'hagi produt aquesta situació i demano disculpes si algú s'ha sentit ofs", conclou el rector.