Publicat 26/2/2019 18:33:36 +01:00CET

L'APDCAT reclama el desenvolupament de la intel·ligència artificial amb visió humanista

Kim Faura (Telefónica) i Maria ngels Barbar (APDCAT)
APDCAT

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha reclamat aquest dimarts que la intelligncia artificial es desenvolupi amb una visió humanista: "La innovació i el desenvolupament han d'estar integrats per una visió humanista", ha informat en un comunicat.

En una jornada organitzada a Barcelona per l'APDCAT i la Mobile World Capital, en el marc del Mobile World Congress (MWC), la directora de l'autoritat, Maria ngels Barbar, ha assegurat que aquesta visió humanista ha de fer que les persones estiguin al centre de decisions i empoderar-les perqu puguin formar part activa del desenvolupament de la societat digital.

La directora ha assegurat que la tecnologia ha de servir l'ésser hum i no a l'inrevés, i ha reclamat "transparncia i explicabilitat" sobre els algoritmes per entendre com funcionen i per poder oposar-se al seu ús quan es consideri oportú.

Barbar ha dit que la intelligncia artificial té grans beneficis per millorar la vida, per que és necessari treballar en una visió comuna que "incorpori la responsabilitat sobre els drets de les persones".

El director general de Telefónica Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Illes Balears, Kim Faura, ha remarcat que sempre han volgut vigilar el perill de les dades perqu "són dels usuaris i no" de la companyia, per la qual cosa els clients han de donar el seu consentiment per saber qu fer amb les dades.

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Successos.- ICL Iberia Súria&Sallent atura l'activitat després de morir un empleat en Vilafruns (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 5. 5

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat