Publicat 9/7/2020 14:28:57 +02:00CET

L'APDCAT presenta una guia sobre tractament de dades personals en l'àmbit de la salut

M. Àngels Barbarà, directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), entitat independent que vetlla per garantir, en l'àmbit de les competències de la Generalitat, els drets a la protecció de dades personals dels ciutadans.
APDCAT

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha presentat aquest dijous la 'Guia de protecció de dades per a pacients i usuaris dels serveis de salut', un document pioner a Catalunya que té per objectiu oferir informació perquè els pacients sàpiguen com, per a quines finalitats i en quines condicions es poden utilitzar les seves dades sanitàries.

El document, que s'ha presentat de manera telemàtica a causa de l'epidèmia del coronavirus, també dóna resposta a algunes preguntes relacionades amb la gestió de les dades personals en temps de pandèmia, "una temàtica de molta actualitat a dia d'avui", han indicat des de l'APDCAT en un comunicat aquest dijous.

La guia incorpora eines i recursos perquè els pacients puguin exercir els seus drets i se centra en les necessitats i realitats d'aquest col·lectiu "donades les seves circumstàncies personals i emocionals en el moment en què es produeix el tractament de les seves dades", ha manifestat la directora de l'entitat, Mª Àngels Barbarà.

"Un dels principals objectius d'aquesta guia és donar resposta en un format directe i senzill a les principals qüestions que preocupen a les persones quan són pacients", ha indicat Barbarà, que ha explicat que el document també està pensat pels familiars i entorn dels pacients.

"No s'ha de confondre el consentiment informat en l'àmbit sanitari amb el dret d'informació previst en la legislació de protecció de dades personals, que és un dret de tots els pacients", ha manifestat la directora d'APDCAT, que ha destacat la importància que els pacients tinguin control sobre les seves dades.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus