Publicat 26/4/2019 16:15:15CET

L'Any Vallmitjana recuperar i posar en valor l'obra dels germans i escultors catalans

Edifici Histric de la UB
UB - Archivo

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

La Universitat de Barcelona (UB) i el Seminari Conciliar de Barcelona coorganitzen l'Any Vallmitjana 2019, que pretén recuperar i posar en valor l'obra dels escultors Venaci i Agapit Vallmitjana, responsables de la renovació de l'escultura catalana a finals del segle XIX, han explicat els organitzadors en un comunicat aquest divendres.

Tant la UB com el Seminari consideren que es tracta d'un patrimoni poc conegut", malgrat la presncia de la seva obra als principals museus de Catalunya, en espais emblemtics --com el parc de la Ciutadella--, i a les faanes del Parlament, el Palau de Justícia, la catedral de Barcelona i la Basílica de Montserrat.

Per aquest motiu i coincidint amb el centenari de la mort de Venaci, l'Any Vallmitjana combina dues propostes, que són la creació d'una exposició en xarxa de les obres que es troben als museus, i la creació d'un mapa interactiu que localitzi totes les obres a Catalunya i Espanya --es calcula que n'hi ha unes 300--, juntament amb una fitxa descriptiva.

El tret de sortida, i un dels moments centrals de l'Any Vallmitjana, seran les jornades científiques del 8 i el 9 de maig, que es duran a terme en format de taula rodona en el Seminari i a l'edifici histric de la UB i que aprofundiran en el procés de producció artística de tots dos escultors.

Així mateix, l'Any Vallmitjana vol fer una crida a la ciutadania a informar de la possessió d'obres d'aquests artistes que siguin desconegudes, que pertanyin a colleccions privades o que es trobin en paradors poc visitats, per tal de reunir-les i documentar-les.