Publicat 21/11/2019 12:25:34 +01:00CET

L'AMB aposta per rescatar la concessió de l'aigua per aconseguir la remunicipalització

El regidor de Barcelona i president d'AMAP, Eloi Badia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident d'Ecologia de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, ha assegurat aquest dijous que la remunicipalització de l'aigua seria possible "demà mateix" si es rescatés la concessió, tot i que ha admès que caldria una majoria que ho fes possible.

En una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press, Badia ha posat d'exemple el cas de Berlín, que va celebrar una consulta en què va guanyar aquesta opció: "Si ho féssim d'aquesta manera, des del primer dia tindríem un servei públic. I segur que ho acabaríem de pagar abans del 2047".

Ho ha dit després de fer-se pública aquest dimecres una sentència del Suprem que avala la societat mixta Aigües de Barcelona constituïda el 2012 per Agbar i l'AMB, i fa caure l'anul·lació que va emetre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC): "Avui la situació està més complicada", ha admès Badia.

Ha lamentat que la sentència contradigui el TSJC i els informes que van fer els ajuntaments, però ha dit que l'AMB continuarà treballant per aconseguir la gestió pública de l'aigua: "El 80% de la població ho vol", i ha dit que, tot i que es preveu que el procés sigui llarg, tenen més ciutats de referent.

"Aquestes concessions de 95 anys no tenen sentit comú", i ha afirmat que companyies com Agbar es mouen en lògiques de fons d'inversió, perquè entenen el subministrament d'aigua com un actiu financer, per la qual cosa es perd el concepte de servei públic, de dret humà i de bé comú, segons ell.