L'alcalde de Maó (Menorca) posa el port a disposició de l'Estat per rebre l'Open Arms

Publicat 13/8/2019 17:05:00CET
Open Arms
OPEN ARMS

"S'hauria de traçar una estratègia a nivell europeu", ha defensat el primer edil

MENORCA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Maó, Héctor Pons, ha indicat aquest dimarts que han posat el port de la ciutat a disposició de l'Estat per rebre l'Open Arms i que, com a ciutat d'acolliment, faran tot el que estigui a les seves mans per ajudar.

Així mateix, ha instat el Govern central a prendre una decisió sobre els immigrants rescatats pel vaixell Open Arms que encara esperen un port segur, encara que ha indicat que aquesta "no és una qüestió fàcil" perquè afecta polítiques internacionals i, segons ha precisat, "s'hauria de traçar una estratègia a nivell europeu".

En declaracions a Europa Press, Pons ha demanat a "tota la comunitat internacional i europea" que "reflexioni" per donar una resposta als més de 150 immigrants que fa 12 dies que són la deriva al Mediterrani.

Així mateix, l'alcalde ha recordat que fa un any Espanya va obrir el port de València per al vaixell 'Aquarius' amb més de 600 immigrants i ara han de ser els països "més pròxims els que obrin els ports".

Preguntat sobre la concentració d'aquest dimarts al Parc Rochina de Maó a les 21.30 hores per reclamar una resposta a la situació del vaixell, Pons ha indicat que comprèn la "indignació" dels ciutadans.

L'edil ha insistit que és una "situació complexa" que "deixa els drets humans per terra", no obstant això, ha destacat que la gent té "voluntat i compromís d'acollir".

Precisament, aquest dilluns l'Open Arms va demanar a l'ambaixada espanyola a Malta asil pels 31 menors que es troben a l'embarcació i van advertir que a partir d'aquest dimarts esperen una previsió d'onades de 2,5 metres a la zona on es troben.

Davant d'això han demanat als governs d'Itàlia i Malta poder entrar a les seves aigües territorials, però el permís ha estat denegat per tots dos executius.