Publicat 14/03/2020 13:36CET

L'alcalde d'Igualada (Barcelona) demana "que s'extremin mesures" d'autoprotecció contra el coronavirus

L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, en una roda de premsa telemàtica durant el confinament pel coronavirus.
AYUNTAMIENTO DE IGUALADA

   Els efectes del confinament no es notaran fins que passin 14 dies, segons Marc Castells

   BARCELONA, 14 mar� (EUROPA PRESS) -

   L'alcalde d'Igualada (Barcelona), Marc Castells, ha demanat aquest dissabte que "s'extremin mesures" d'autoprotecció contra el coronavirus, especialment per evitar contagiar les persones més vulnerables, com gent gran i malalts.

   En una roda de premsa via telemàtica aquest dissabte, ha afirmat que "el confinament de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena (Barcelona) continuarà" i que la petició de la Generalitat a l'Estat per confinar Catalunya pot ajudar a controlar l'episodi.

   Ha destacat la importància de protegir els més vulnerables en una situació que veu complicada, ja que els efectes del confinament en els municipis afectats "es notaran en els propers 14 dies" però no abans.

   "La ciutat no es tanca habitualment, les mesures no es prenen perquè sí; no es tanquen bars i restaurants d'un país mediterrani perquè sí", ha insistit.

   Segons les dades --ha dit--, els contagis augmentaran a tota Catalunya i Igualada en els propers dies, i no ha descartat que a Igualada pugui haver alguna defunció: "Tot ens fa pensar que el contagi augmentarà i que el nombre de morts augmentarà".

CONTACTE VIRTUAL

   A més d'evitar el contacte físic i intensificar les mesures d'higiene, Castells ha demanat fer servir "mecanismes virtuals" per comunicar-se amb les persones vulnerables, i, si és imprescindible, anar a veure-les, limitar les visites a una persona.

   Ha demanat actuar amb serenitat, ha dit que la millor manera de protegir la comunitat poblacional és "autoprotegir-se" i ha subratllat que els alcaldes i els tècnics municipals estan en contacte amb la Creu Roja i la Generalitat, a més d'amb els consellers.

MESURES DE CREU ROJA

   El coordinador de Creu Roja Catalunya, Enric Morist, ha destacat la importància de limitar el contacte físic, i ha anunciat paquets de mesures destinats a protegir a persones vulnerables, tant des d'un punt de vista social com econòmic.

   Juntament amb els alcaldes, Creu Roja ha decidit mantenir oberts els bancs d'aliments municipals, "recurs al que acudeix la població més vulnerable, així que de cap manera pot tancar-se".

   També es mantindran l'assistència domiciliària a persones sense família o que no poden anar a la farmàcia: "Serem restrictius, però assegurarem que les persones que no tenen una altra opció tinguin ajuda domiciliària".

   A més, tots els nens beneficiaris de serveis de menjador escolar continuaran rebent ajudes, per exemple, mitjançant "targetes d'alimentació" o un sistema a determinar en els propers dies.

   L'assistència a persones amb dependència es manté, i la Creu Roja intensificarà les trucades telefòniques per saber com es troben els assistits, tant físicament com emocional.

   A més, s'habilitarà exclusivament per a ells un telèfon gratuït 24 hores, perquè puguin cridar per qualsevol situació "emocional"; els serveis socials podran suggerir que s'habiliti aquest servei per a persones en una situació equiparable, ha dit Morist.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés