L'Ajuntament de Palma demana a Pedro Sánchez que permeti obrir el port per acollir l'Open Arms

Publicat 13/8/2019 16:57:49CET
Sonia Vivas, regidora de Justícia Social de l'Ajuntament de Palma
EUROPA PRESS

Cort estudia destinar una part d'una línia de subvencions a l'acolliment de l'Open Arms

PALMA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha demanat aquest dimarts 13 d'agost al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que permeti obrir el port de Palma per acollir el vaixell de salvament Open Arms, que està a la deriva des de fa 12 dies amb més d'un centenar de migrants a bord.

Durant una concentració davant de la seu de la Delegació del Govern central a les Balears de Palma, Vivas ha assegurat que "en aquests moments els tècnics de la regidoria estan estudiant la línia de subvencions que hi ha destinada per treballar les qüestions d'acolliment".

En aquest sentit, ha declarat que estan valorant "de quina manera" es podria acollir aquestes persones, i si es podria "destinar una partida econòmica" a aquesta acció.

D'altra banda, Vivas ha recordat que l'obertura del port és una competència estatal i que, sense el permís de l'Estat, el Consistori no hi podrà intervenir.

Finalment, la regidora de l'Ajuntament ha criticat Itàlia per no permetre el desembarcament de l'Open Arms a les seves costes i per "contravenir als tractats internacionals".

"Itàlia és responsable que hi hagi gent morint al mar i gent que no pot baixar d'un vaixell", ha afegit.