Publicat 13/03/2020 13:12CET

L'Ajuntament de Madrid decreta la suspensió de les terrasses de bars i restaurants

Un cambrer a la terrassa d'un bar de Madrid.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Madrid, en virtut de les instruccions que han emès les autoritats sanitàries per evitar la propagació del coronavirus ha suspès l'activitat de les terrasses d'hostaleria i restauració a partir fins que se suprimeixin les mesures per contenir la pandèmia.

El decret assenyala que la suspensió comporta l'anul·lació de la taxa que inclou l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local, de 9 d'octubre de 2001.

Es pren aquesta decisió atenent la recomanació de les autoritats sanitàries de suspendre "les activitats grupals i també per evitar la presència dels ciutadans a espais on es concentri gran quantitat de gent, mantenint sempre la distància de seguretat".

El Govern municipal adopta aquesta mesura en vitut de l'article 24 de l'Ordenança de terrasses i quioscs d'hostaleria i restauració de 30 de juliol de 2013 que dicta que "les autoritzacions de terrasses es podran modificar d'ofici durant el termini de vigència o suspendre's temporalment quan concorrin circumstàncies que justifiquin un canvi en les condicions de l'autorització vigent o una suspensió temporal, sense que generi dret a indemnització".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés