Publicat 31/1/2019 18:38:35 +01:00CET

L'Ajuntament de Barcelona proposa quatre opcions d'ampliació al Macba

Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (MACBA)
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha posat damunt de la taula quatre propostes d'ampliació per al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) en el seu mateix entorn, amb la finalitat d'oferir una alternativa a l'eventual installació d'un CAP a la Capella de la Misericrdia del museu.

Ho han explicat aquest dijous el comissionat de Cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats; la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, en una trobada amb els mitjans abans de presentar les propostes davant del consell executiu del museu la setmana vinent.

Tots han coincidit a qualificar de "problema de ciutat" la disputa per la capella cedida per a l'ampliació de la collecció artística al Macba i que el CatSalut ha convingut com l'espai més idoni per situar el CAP Raval Nord, després de 12 anys de recerca d'un lloc adequat.

Per salvar l'ampliació del museu, els tres representants han explicat quatre opcions, la "més potent" és la d'aixecar una nova edificació adjacent a la de l'edifici blanc de Richard Meier amb subterrani i dues plantes que permetrien comptar amb una superfície de 3.000 metres quadrats.

La decisió final sobre un nou emplaament per al museu l'ha de prendre el mateix equip directiu del Macba, i Subirats ha plantejat aquesta opció, que pot tenir més matisos, com la més interessant perqu també permetria connectar l'edifici central amb l'Auditori del museu per sota, i no per fora, com passa actualment.

DILEG AMB EL CCCB

En aquesta alternativa, que implicaria l'aprovació per part del CCCB i que es mogués el mural de Keith Haring contra la Sida, cada planta ocuparia 800 metres quadrats i la subterrnia 1.400, que es podrien destinar a cobrir necessitats de magatzem tant per al Macba com per al CCCB, han explicat.

"Aquesta opció és bastant millor que la Capella de la Misericrdia, per no puc decidir jo pel Macba", ha defensat Subirats, que ha considerat la proposta raonable i valuosa.

La primera opció que han plantejat ha estat la d'ampliar el museu al CAP Doctor Lluís Sayé, que des del 2006 busca un nou emplaament per créixer, cosa que des del museu van descartar dilluns passat per la racionalitat de l'edifici de Josep Lluís Sert que impediria crear espais museogrfics difans.

Com a tercera opció plantegen fer servir la primera planta del prquing subterrani de Saba, buscant una solució jurídica perqu es tracta d'una concessió feta amb el conjunt de prquings.

L'última opció que posen damunt de la taula és una ampliació del Convent dels ngels, que desplaaria l'Arxiu i la Guarderia a altres llocs --com el CAP actual-- i aconseguiria més espai per al Macba.

"REFORAR EL MUSEU"

Pin ha parlat de la importncia d'oferir alternatives per "reforar el museu", guanyar metres i resoldre problemes de magatzem.

Quan li han preguntat pel motiu pel qual l'Ajuntament, majoritari en el museu, va votar a favor del Pla estratgic que preveia l'ampliació a la Misericrdia, Pin ha respost que en aquell moment hagués estat "irresponsable" boicotejar un projecte museístic perqu estava convenuda que trobarien altres opcions per al CAP.

Ha ressaltat que la ubicació de l'ambulatori a la seu de la Misericrdia ha estat una decisió tcnica del Servei Catal de la Salut (CatSalut): "És el centre pel qual hem mirat de trobar més espais ens diuen des del CatSalut", diu Tarafa.

Han explicat que la seva intenció era presentar aquestes opcions al museu aquest dijous, i els representants han preferit abordar-les amb calma en un consell de govern la setmana vinent, si bé Subirats ha tingut aquest mateix dijous un contacte telefnic amb la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes.

Subirats ha parlat de la necessitat de trobar alternatives per al "problema", i ha descartat que sigui cap desconsideració cap al museu fer servir la capella per un a CAP i buscar una alternativa d'ampliació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés