L'Ajuntament de Barcelona haur d'expedientar les antenes illegals del Carmel

Publicat 24/4/2019 18:19:57CET

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat l'Ajuntament de Barcelona a expedientar les installacions illegals de telecomunicacions de la zona del Carmel, que segons l'Associació Catalana de Rdio (ACR), ha estat "refugi d'emissions illegals de multitud" de televisions i rdios.

En la sentncia, consultada per Europa Press, l'alt tribunal dona la raó a l'ACR i obliga el consistori a obrir expedients en el marc de les seves competncies en urbanisme, activitats i medi ambient, al marge de la responsabilitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), la Generalitat i el Ministeri en altres mbits.

D'aquesta manera, revoca la sentncia dictada anteriorment pel Jutjat Contenciós Administratiu 11 de Barcelona, i condemna l'Ajuntament a incoar en el termini mxim de dos mesos un expedient de protecció de la legalitat urbanística i d'activitats com a resposta a la denúncia formulada.

Una vegada incoat aquest expedient, amb les peces relacionades amb cada emissora denunciada, haur de ser resolt en el termini mxim de sis mesos.

Segons l'ACR, la sentncia pot crear jurisprudncia i "podr ser utilitzada com a argument a l'hora de demanar als altres ajuntaments que actun quan es detecti la presncia de centres emissors amb rdios illegals".