Talen 8 palmeres amb "un estretiment similar" a la qual va caure el dijous
BARCELONA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -
El cap d'arbrat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Guitart, ha apuntat a l'estrès hídric per la sequera com a "principal hipòtesi" per la qual el dimecres caigués la palmera que va matar una jove al barri del Raval, per la qual cosa han començat a regar les datileres.
"Ha passat a diferents punts de la costa. Ens consta que a diferents ciutats i pobles de la costa catalana hi ha hagut fractures de palmeres", ha declarat als periodistes aquest dimecres després d'intervenir-lo a la plaça Pes de la Palla, també al Raval.
Guitart ha assegurat que, si es detecten altres espècies amb risc de fractura per l'estrès hídric, també es regaran, i ha afegit que el "protocol de moment no s'ha modificat" i que es canviarà quan tinguin clar que aquest ha estat el motiu.
Arran de l'accident, Parcs i Jardins va decidir revisar totes les palmeres similars a la fracturada: hi ha 2.500 datileres, de les quals es vol revisar 900 i fins ara s'han revisat 100.
REVISIONS
Han talat 8 les 100 revisades, en tenir "un estretiment similar a l'estretiment de la qual es va fracturar": a causa de la sequera s'ha decidit talar-les ja que no entren en l'estàndard acceptat (es retira una palmera si la seva estípite té un estrenyiment del 30% en algun punt).
La majoria de les palmeres talades són al districte de Ciutat Vella i al de Sant Martí.
Preveuen tenir revisades "els propers dies" les 800 datileres restants (a més, Parcs i Jardins revisa cada dos anys l'estat de les palmeres).
En les revisions d'aquests dies es miren els defectes que tinguin les palmeres i es fa un test d'oscil·lació, que consisteix a "fer ballar la palmera i veure si té algun tipus d'alteració o discontinuïtat de l'estípit".