Publicat 24/11/2019 18:24:06 +01:00CET

L'Aita Mari diu que la situació a bord és "molt complicada" i reclama una resposta a les autoritats europees

Vaixell de rescat Aita Mari.
SALVAMENTO MARÍTIMO HUMANITARIO

BILBAO, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

El vaixell de rescat Aita Mari, que aquest dissabte va posar rumb a l'illa de Sicília per aixoplugar-se d'una borrasca mentre espera que se li permeti desembarcar en un port els 78 migrants que porta a bord, ha advertit que la situació és "molt complicada" i ha reclamat a les "autoritats europees que donin una resposta".

El vaixell de l'ONG basca de Salvament Marítim Humanitari va rescatar aquest dijous un total de 78 persones que es trobaven en perill al mar Mediterrani. Fins ara cap país no ha ofert un port en el qual desembarcar, per la qual cosa la tripulació va decidir aquest dissabte posar rumb a Sicília.

En les xarxes socials, Salvament Marítim Humanitari ha assenyalat aquest diumenge que "plou i fa fred, per la qual cosa encara que l'espai està protegit amb lona, la humitat desgasta físicament els nàufrags".

"L'equip sanitari a bord s'encarrega de monitoritzar la dona embarassada i d'ajudar en altres casos que s'estan produint, com ara crisis d'ansietat", ha assenyalat.

Segons ha denunciat, s'està afegint "patiment extra a 78 persones que, des d'aquest dijous, esperen arribar a una terra segura", per la qual cosa ha exigit a les autoritats europees que "donin una resposta urgent a aquests éssers humans".