Publicat 19/7/2019 12:32:01 +02:00CET

L'Agència de Residus de Catalunya convoca ajudes per retirar amiant amb un milió d'euros

Amianto, recurso
CAIB - Archivo

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Residus de Catalunya ha obert la convocatòria d'ajudes per retirar residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, amb un pressupost total d'un milió d'euros, ha explicat en un comunicat aquest divendres la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La subvenció pretén promoure la retirada d'aquests materials i que s'efectuï "amb les condicions òptimes, amb la finalitat d'obtenir una millora ambiental i de minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública".

Podran sol·licitar-la persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns que siguin propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció, i que n'impulsin la retirada.

L'import de l'ajuda inclou la manipulació i retirada de l'amiant a càrrec de les empreses inscrites en el registre d'empreses que tenen treballadors que estan o poden estar exposats a l'amiant (Rera), així com el seu transport, gestió i tractament a càrrec d'organitzacions del Registre general de persones gestores de residus de Catalunya (RGPGRC).

La "gran majoria" de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocaments, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària, i s'han de recollir separats de la resta de residus.