Publicat 19/07/2019 12:32CET

L'Agncia de Residus de Catalunya convoca ajudes per retirar amiant amb un milió d'euros

Amianto, recurso
CAIB - Archivo

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Agncia de Residus de Catalunya ha obert la convocatria d'ajudes per retirar residus de materials d'allament i de la construcció que continguin amiant, amb un pressupost total d'un milió d'euros, ha explicat en un comunicat aquest divendres la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

La subvenció pretén promoure la retirada d'aquests materials i que s'efectu "amb les condicions ptimes, amb la finalitat d'obtenir una millora ambiental i de minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública".

Podran sollicitar-la persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de vens que siguin propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció, i que n'impulsin la retirada.

L'import de l'ajuda inclou la manipulació i retirada de l'amiant a crrec de les empreses inscrites en el registre d'empreses que tenen treballadors que estan o poden estar exposats a l'amiant (Rera), així com el seu transport, gestió i tractament a crrec d'organitzacions del Registre general de persones gestores de residus de Catalunya (RGPGRC).

La "gran majoria" de residus d'amiant sorgeixen dels enderrocaments, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, installacions i maquinria, i s'han de recollir separats de la resta de residus.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés