Publicat 22/01/2019 17:08CET

L'Agncia Catalana de l'Aigua destina 522.000 euros a estudiar la relació entre rius i aqüífers

Fonts de l'Adou del Bastareny a Gisclareny (Barcelona)
GENERALITAT

BARCELONA, 22 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat un contracte de més de 522.000 euros per estudiar a fons durant dos anys les relacions entre les aigües superficials --com rius i torrents-- i les subterrnies --aqüífers--.

En un comunicat aquest dimarts, la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha explicat que analitzaran les surgncies --aigües emergents-- d'aqüífers més significatives a les conques internes, i també identificaran i estudiaran els trams de rius relacionats amb les aigües subterrnies.

Les tasques es dividiran en tres fases, i en la primera es caracteritzaran les surgncies --es calcula que n'hi ha més de 170-- i les característiques, per la qual cosa es calcular el seu cabal, qualitat de l'aigua, estat i pressions que puguin tenir, mentre que en la segona fase es millorar el coneixement dels trams de rius connectats amb aigües subterrnies.

L'última fase identificar i estudiar estanys i zones humides que formen part d'espais protegits inclosos en la Xarxa Natura 2000, entre altres figures de protecció, i que depenen d'aqüífers, la qual cosa permetr definir les característiques d'aquests espais i determinar els requeriments ecolgics --com la qualitat i nivell d'aigua necessari--.

Aquestes obres estan contemplades en el Programa de mesures de la planificació hidrolgica vigent (2016-2021), d'acord amb el que estableix la Directiva marc de l'aigua europea, i permetran analitzar amb més detall l'estat de l'aigua subterrnia d'acord amb la seva relació amb els ecosistemes terrestres dependents, tal com estableix la directiva.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés