L'AEB vol "garantir" que els alumnes puguin fer les avaluacions en qualsevol llengua oficial

Publicat 16/12/2019 17:33:19CET
Imatge de recurs d'alumnes en un aula
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

L'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya (AEB) ha demanat aquest dilluns al conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, que dicti les instruccions pertinents per "garantir" que en les proves d'avaluació de competències de Primària i Secundària es faciliti als alumnes els exercicis redactats en les llengües oficials de Catalunya.

En un comunicat, ha reclamat que els exercicis d'àrees no lingüístiques corresponents a les proves d'avaluació estiguin redactats tant en castellà i català, com en aranès a la Vall d'Aran.

Ha demanat que els exemplars bilingües o trilingües s'ofereixin als alumnes sense haver de sol·licitar-ho explícitament i la prova es faci "lliurement en la llengua oficial de la seva elecció sense cap mena de trava".

L'AEB ho demana després de sentències del Tribunal Constitucional (TC) després que la Generalitat presentés un conflicte de competències a la regulació de les proves d'avaluació establertes en la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

En tots dos casos, la Generalitat va recordar que les proves de la LOMCE no es van acabar implantant, per tant, la sentència del TC "no afecta" les proves de competències bàsiques que fa d'aquestes etapes.

el més llegit

 1. 1

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 2. 2

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 3. 3

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 4. 4

  El Govern recomana el confinament preventiu en zones inundables del Ter

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista