Publicat 15/04/2016 13:10CET

L'advocacia defensa que el dret europeu sobre pobresa energètica ha de prevaler sobre l'estatal

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Advocacia Catalana i el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab) han assenyalat aquest divendres que el dret europeu, que protegeix els consumidors sobre pobresa energètica, té supremacia davant del dret estatal i hauria de prevaler per sobre d'aquest.

En un comunicat, l'advocacia ha alertat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre el decret de pobresa energètica prioritza el dret estatal per sobre del de la Unió Europea, en detriment de les persones vulnerables.

Dues directives europees exigeixen els estats membre "l'adopció de mesures per poder protegir els consumidors vulnerables i també fixa les obligacions per a les empreses comercialitzadores de llum i de gas", han recordat.

El decret llei establia que quedarien protegides de les tallades de subministrament elèctric i de gas durant els mesos de novembre al març aquelles famílies que es trobin en situació econòmicament precària.

El TC ha estimat parcialment el recurs del Govern espanyol contra aquest decret llei, ja que ha anul·lat la part del decret llei català que des del 2013 garantia el subministrament d'electricitat i de gas durant l'hivern a les famílies vulnerables que no poguessin pagar les factures perquè considera que "envaeix competències estatals".

El president del Consell de l'Advocacia Catalana i degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, ha assenyalat que "no es pot demanar a una persona que els mesos d'hivern elegeixi entre menjar o pagar els subministraments del gas o de la llum".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés