Actualitzat 31/03/2017 06:08 CET

L'Acco demana més competència en les llicències d'immersió de les illes Medes

GIRONA, 23 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) ha demanat canvis en el Projecte de decret que modifica el Pla rector d'ús i gestió (Prug) de l'àrea protegida de les illes Medes a Girona per evitar limitacions a la competència.

En un informe publicat aquest dimecres, l'Acco indica que la preservació de l'ecosistema de la que és la reserva marina més important de Catalunya i una de les més importants del Mediterrani justifica l'establiment de límits en l'activitat d'immersió, però considera que tres aspectes de la regulació són contraris als requisits bàsics de competència.

Rebutja que les autoritzacions per a centres d'immersió tinguin una vigència de quatre anys --la mateixa que el Prug-- i proposa que sigui possible l'entrada de nous operadors "com a mínim anualment", per exemple quan es determinen el nombre d'immersions per a l'any següent.

També demana modificar el sistema de distribució de llicències d'immersió, basat en l'acord entre tots els centres d'immersió autoritzats, perquè "pot propiciar" pràctiques prohibides com acords de repartiment de mercat o de fixació de preus.

Així, planteja establir un sistema de repartiment de llicències que compleixi els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

En tercer lloc, l'Acco alerta del risc que suposa permetre la cessió de places d'immersió entre els centres autoritzats, ja que els destinataris inicials poden fer negoci amb la seva transmissió.

Per evitar-ho, proposa que els centres d'immersió comuniquin a l'Administració quines places preveuen no utilitzar, amb la finalitat que sigui aquesta la que les pugui redistribuir entre la resta d'operadors que sí en farien ús.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés