Actualitzat 19/05/2015 15:16

L'Acadèmia de les Arts Escèniques unirà la professió i promourà el debat intel·lectual

Miembros de la Academia con el director del Teatre Lliure en la presentación
Foto: EUROPA PRESS

Una revista recull les reflexions, investigacions i actes dels seus 300 acadèmics

   BARCELONA, 19 Maig (EUROPA PRESS) -

   L'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya promourà el debat intel·lectual unint i "donant veu" als professionals de tots els sectors de l'escena i de tot el territori, ha anunciat el seu president, José Luis Alonso de Santos, durant la presentació oficial de l'entitat a Barcelona, aquest dimarts al Teatre Lliure de Montjuïc.

   "El nostre territori és l'emoció, el 'pathos'. Hem d'abordar el 'logos' des de la creació artística, sense por, i no intentar millorar el món amb consells de sacerdot", ha explicat Alonso, que ha afegit que cobriran un límit alt de formació que ara està buit, però com a creadors i no com a professors.

   També han presentat el primer número de la Revista de l'Acadèmia, que recull la reflexió i la investigació i alguns dels seus debats i accions, amb una publicació semestral de 1.000 exemplars gratuïts --que en un futur es projecta com trimestral--, a més d'una edició digital disponible en el web de l'entitat.

   La publicació vol plantejar opinions i traslladar el debat sobre pensament als acadèmics i professionals, i en el seu primer número recull, per exemple, una entrevista a Portaceli i al director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí.

300 ACADÈMICS

   L'organització, definida pel seu president com "un acte de generositat", es va fundar l'abril del 2014 a Madrid i té 300 acadèmics --amb intenció d'arribar als 500--, que han elegit l'actriu Núria Espert i el director Lluís Pasqual com uns dels primers Membres d'Honor, i té a Sevilla i València els punts més actius després de Madrid.

   La directora i membre fundadora de l'Acadèmia Carme Portaceli, ha reivindicat l'entitat com una creació important d'un espai regulador, que supleix una falta i recull i uneix a tota la gent de la professió, "des d'escenògrafs a il·luminadors, autors i actors: la unió fa la força", ha sentenciat.

   L'Acadèmia, rep ajudes de la Sgae i se sosté econòmicament amb les quotes dels seus membres, als quals els professionals poden sumar-se si tenen el reconeixement de tres acadèmics, i esperen acollir també professionals de la lírica.

ÉSSERS AFORTUNATS

   Els membres han participat conjuntament amb la Societat General d'Autors (Sgae) en els últims Premis Max --lliurats aquest dilluns a Barcelona--, i en un futur esperen augmentar la seva col·laboració: "Volem estrènyer llaços perquè creiem que junts ho podem fer millor, és la nostra obligació".

   "Es parla dels professionals del sector com éssers maltractats, però som afortunats: hem de tornar a la societat aquesta fortuna que ens ha donat", ha sostingut el president, feliç de portar 60 anys dedicant-se a aquesta professió.

   Alonso ha fet una crida a la responsabilitat i la generositat: "Antonio Resines (president de l'Acadèmia de Cinema) enveja el nostre nivell intel·lectual, però jo envejo el nivell de solidaritat del cinema. Al teatre hi ha més individualisme".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés