Publicat 19/02/2024 13:49

L'ACA destina 4 milions a recuperar riberes i zones humides a les conques internes catalanes

L'abans i el després de l'actuació de retirada de la resclosa de Matabosch al riu Ter a Torelló (Barcelona)
ACA

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha destinat 4 milions d'euros a la convocatòria de subvencions per a actuacions de recuperació de riberes fluvials i millora de l'estat ecològic a zones humides dins de les conques internes de Catalunya, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

Poden presentar sol·licituds fins a aquest dijous els ens locals interessats, les entitats sense ànim de lucre que formin part de la Xarxa de Conservació de la Natura i les inscrites en el Registre d'Entitats de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Conselleria d'Acció Climàtica de la Generalitat, juntament amb altres associacions per a la recuperació o conservació d'ecosistemes fluvials.

L'import màxim subvencionable pot arribar a la totalitat de l'actuació, amb un límit màxim de 120.000 euros per iniciativa, i es podran acollir les actuacions de recuperació de la connectivitat, morfologia i funcionament ecològic de les riberes i els aiguamolls.

Les actuacions poden consistir en mesures que tinguin "incidència positiva" sobre la recuperació de la dinàmica fluvial; actuacions per a la recuperació d'hàbitats fluvials com la reobertura de braços secundaris i creació de zones de laminació; la millora de la connectivitat fluvial amb l'enderrocament d'estructures; o el control i erradicació d'espècies invasores.

Entre el 2018 i el 2020 l'ACA va atorgar 1,6 milions d'euros en dues línies d'ajuts d'aquesta tipologia, amb prop de 30 actuacions subvencionades.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés