L'ACA constata un impacte "alt" en la fauna del Besòs després de l'incendi de Montornès

Publicat 12/12/2019 13:04:06CET
Incendi a Montornès del Vallès (Barcelona)
@EMERGENCIESCAT

Es mostra "moderadament optimista" en la recuperació del riu

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

El director de Coordinació Territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Diego Moxó, ha assegurat aquest dijous que l'impacte en els peixos al tram del Besòs entre Montornès del Vallès i el mar ha estat "molt alt" a causa de l'incendi en una planta de reciclatge i eliminació de residus.

En declaracions a TV3 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que tant dimecres com aquest dijous recullen mostres i que els resultats els tindran a començaments de la setmana vinent, però que la primera impressió és que l'impacte en la fauna ha estat alt, després de comprovar la presència de peixos morts.

Ha afirmat que aquest dijous els tècnics recolliran mostres de sediments i d'aigua per comprovar l'afecció sobre els peixos i les espècies vegetals.

L'ACA va constatar que una part de l'aigua destinada a apagar l'incendi ha anat a parar al clavegueram --i conseqüentment a la depuradora-- i l'altra ha sortit evacuada a través d'una conducció de xarxes pluvials, que ha acabat al riu.

Moxó s'ha mostrat "moderadament optimista" en la recuperació del riu després d'aquest episodi pel fet de ser un sistema dinàmic i ha confiat que sigui progressiva i positiva, però que no es pot afirmar amb seguretat si serà a curt, mitjà o llarg termini.

Preguntat per la petició d'algunes entitats ecologistes que la Fiscalia de Medi Ambient actuï d'ofici, ha dit que, a l'espera del que confirmi la investigació, en aquest moment no tenen "indicis d'un possible delicte ecològic".

Ha afirmat, amb referència als expedients de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que era per accions que no posaven en risc la contaminació de l'aigua sinó que era per la gestió de residus.