Publicat 12/2/2019 18:57:22 +01:00CET

Laboratorios Ordesa ha retirat les fórmules de Blemil Plus arròs i no hi ha detectat salmonel·la

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Laboratorios Ordesa ha explicat que ja ha retirat les fórmules infantils amb base d'arrs Blemil Plus com una mesura de precaució després que un altre producte fabricat al mateix establiment, les fórmules Modilac, es relacionés amb un brot de salmonellosi (S. poona) a Frana, Blgica i Luxemburg.

En un comunicat aquest dimarts, Laboratorios Ordesa ha explicat que no s'ha detectat cap cas de salmonellosi a Espanya i que els controls i anlisis duts a terme per l'empresa i per autoritats sanitries a la planta i en els productes que s'hi han elaborat han donat un resultat negatiu en aquest bacteri.

Ha destacat que la retirada dels productes es va fer de manera prvia des de l'empresa "amb la finalitat de garantir la mxima qualitat dels seus productes i la seguretat dels consumidors".

Els majoristes i les farmcies que disposen de lots d'aquest producte ja han immobilitzat les unitats distribudes per procedir a la retirada immediata.

La recomanació és que aquells consumidors que tinguin alguna unitat d'aquest producte a base de protena hidrolitzada d'arrs la portin a la farmcia per a la seva recollida i retirada, i la companyia ha habilitat un telfon gratut per als consumidors el 900 180 873.

L'Agncia de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha rebut la notificació d'aquesta retirada de l'Agncia Espanyola de Seguretat Alimentria i Nutrició (Aesan), a través de la Xarxa d'Alerta Alimentria estatal (Sciri), segons ha informat aquest dimarts.

L'Aspcat ha recomanat als consumidors que tinguin a casa seva les fórmules Blemil Plus 1 arrs i Blemil Plus 2 arrs de 400 grams les retornin a l'establiment, després que les autoritats sanitries franceses hagin retirat els productes Modilac, no distributs a Espanya.

Segons l'Aesan, les autoritats competents han susps cautelarment una de les torres d'assecatge de la indústria i han retirat del mercat tots els productes a base d'arrs que s'hi van elaborar, com una mesura de precaució després de la retirada a Frana dels altres productes.