L'abat de Montserrat admet que van fallar els mecanismes de prevenció d'abusos i demana perdó

Publicat 8/9/2019 12:44:07CET
El Monestir de Montserrat, durant el servei.
ABADÍA DE MONTSERRAT

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó pels abusos sexuals a menors comesos per religiosos del monestir --constatats per la comissió d'investigació sobre abusos en la comunitat-- i ha admès que van fallar "els mecanismes de prevenció i control", en la seva homilia d'aquest diumenge.

Soler ha afirmat que fan seu l'informe de la comissió d'investigació publicat el divendres, que va concloure que el monjo Andreu Soler --contra el qual van rebre 12 denúncies-- era "un depredador sexual i un pederasta", i que va constatar dues acusacions d'abusos contra el responsable de l'Escolania entre 1960 i 1968.

"Per això, vull expressar, en nom dels germans de la comunitat, la nostra consternació a conèixer el mal que es va fer a les víctimes dels abusos", ha afirmat.

L'abat ha condemnat qualsevol tipus d'abús a menors i ha expressat el seu "compromís de lluitar amb fermesa contra una problemàtica tan greu que afecta tota la nostra societat", com ja va afirmar el monestir en un comunicat el divendres després de fer-se públic l'informe de la comissió.

Ha repetit, "si cap amb més intensitat que el 3 de febrer passat", la seva petició de perdó a les víctimes i a les seves famílies, i ha expressat la voluntat de la comunitat de Montserrat de posar-se a la seva disposició i acompanyar-les en el seu sofriment i recuperació, si ho desitgen.

També s'ha compromès a millorar i augmentar "en un termini breu" els mecanismes de protecció de menors que ja existeixen a Montserrat.

L'abat Soler va ser un dels membres de la comunitat monàstica entrevistats per la comissió d'investigació, constituïda el 24 de gener i integrada per l'advocada Cristina Vallejo, el metge Xavier Pomés i la psicòloga Begoña Elizalde, amb participació, amb veu i sense vot, del portaveu del monestir, Bernat Juliol.

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

 5. 5

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista