Publicat 08/09/2019 12:44CET

L'abat de Montserrat admet que van fallar els mecanismes de prevenció d'abusos i demana perdó

El Monestir de Montserrat, durant el servei.
ABADÍA DE MONTSERRAT

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat perdó pels abusos sexuals a menors comesos per religiosos del monestir --constatats per la comissió d'investigació sobre abusos en la comunitat-- i ha adms que van fallar "els mecanismes de prevenció i control", en la seva homilia d'aquest diumenge.

Soler ha afirmat que fan seu l'informe de la comissió d'investigació publicat el divendres, que va concloure que el monjo Andreu Soler --contra el qual van rebre 12 denúncies-- era "un depredador sexual i un pederasta", i que va constatar dues acusacions d'abusos contra el responsable de l'Escolania entre 1960 i 1968.

"Per aix, vull expressar, en nom dels germans de la comunitat, la nostra consternació a conixer el mal que es va fer a les víctimes dels abusos", ha afirmat.

L'abat ha condemnat qualsevol tipus d'abús a menors i ha expressat el seu "compromís de lluitar amb fermesa contra una problemtica tan greu que afecta tota la nostra societat", com ja va afirmar el monestir en un comunicat el divendres després de fer-se públic l'informe de la comissió.

Ha repetit, "si cap amb més intensitat que el 3 de febrer passat", la seva petició de perdó a les víctimes i a les seves famílies, i ha expressat la voluntat de la comunitat de Montserrat de posar-se a la seva disposició i acompanyar-les en el seu sofriment i recuperació, si ho desitgen.

També s'ha comproms a millorar i augmentar "en un termini breu" els mecanismes de protecció de menors que ja existeixen a Montserrat.

L'abat Soler va ser un dels membres de la comunitat monstica entrevistats per la comissió d'investigació, constituda el 24 de gener i integrada per l'advocada Cristina Vallejo, el metge Xavier Pomés i la psicloga Begoña Elizalde, amb participació, amb veu i sense vot, del portaveu del monestir, Bernat Juliol.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés