Publicat 28/6/2019 15:39:31 +02:00CET

Una jutgessa investiga el foc de la Ribera d'Ebre (Tarragona)

Incendi a la Ribera d'Ebre
BOMBERS

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El jutjat únic de Falset ha obert unes diligències prèvies sobre l'origen de l'incendi que afecta diversos municipis de la Ribera d'Ebre (Tarragona) després de rebre la informació inicial dels Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra.

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), no hi ha ningú investigat en la causa i, en aquest moment, la informació que ha rebut el jutjat no assenyala autories sinó diferents hipòtesis sobre l'origen del foc.

La jutgessa ha oficiat als Agents Rurals que li aportin tota la informació que disposin perquè la unitat corresponent dels Mossos d'Esquadra dugui a terme la investigació.

Aquest dijous, l'inspector en cap d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur, va explicar que el foc, que es va originar a la Torre de l'Espanyol aquest dimecres, hauria començat per una "acumulació de fems procedents d'una explotació" que van entrar en fermentació i augmentar de temperatura, la qual cosa, juntament amb el vent, va originar la flama que va arribar a la vegetació.

Ha explicat que l'explotació complia tots els requisits legals però que presumptament va haver-hi una mala gestió per part del seu titular, en acumular fem de gallines --especialment perillós, segons ha apuntat-- en una zona que no era adequada.