Publicat 5/12/2019 12:48:26 +01:00CET

Una jutgessa anul·la una resolució del Govern per contractar docents sense el màster de secundària

Secundària
PIXABAY - Archivo

Estima un recurs administratiu del sindicat CSIF

BARCELONA, 5 des. (EUROPA PRESS) -

El jutjat del contenciós administratiu número 4 de Barcelona ha anul·lat una resolució de la Conselleria d'Ensenyament de l'abril del 2018 que permetia contractar personal interí per exercir l'educació secundària sense tenir la titulació de màster de secundària perquè considera que no s'ajusta a dret, i ha estimat un recurs del sindicat CSIF.

La sentència, recollida per Europa Press i que es pot recórrer, recorda que la llei orgànica d'educació indica que aquesta titulació és necessària, per la qual cosa la resolució impugnada "no s'ajusta a dret, sense que les raons pràctiques o impossibilitat material d'obrar d'una altra manera per falta de personal adequat o de places suficients (...) puguin considerar-se justificació suficient".

La jutgessa ha desestimat les causes d'inadmissibilitat que va al·legar la Generalitat i estima el recurs contenciós administratiu, "i anul·la i deixa sense efecte les resolucions administratives recorregudes".

El sindicat ha explicat en un comunicat que va recórrer aquest procés de selecció perquè entenia que la Generalitat "pretenia instaurar un sistema de selecció que prevalgués la llengua catalana amb la capacitació professional docent", i interpreta que el jutjat li dóna la raó.

La resolució va aprovar les bases per convocar un concurs públic per a la borsa de treball del departament i permetia que professors d'ensenyament secundari, escoles oficials d'idiomes i professors tècnics de formació professional, fossin admesos "excepcionalment" sense tenir aquest màster.

Ho condicionava als casos en què s'acreditava que estaven cursant els estudis, acreditaven formació pedagògica equivalent o que es comprometessin a obtenir-lo abans del curs 2021-2022.