Un jutge ordena designar una nova junta de mèrits per triar el cap de Biblioteques de la Generalitat

Llibres (arxiu)
FLICKR - Archivo
Publicat 5/12/2018 14:20:59CET

La Generalitat preveu presentar un recurs d'apel·lació

BARCELONA, 5 Des. (EUROPA PRESS) -

El jutjat del contenciós administratiu 17 de Barcelona ha estimat parcialment un recurs presentat per l'ex-cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat Carme Fenoll sobre el concurs de mèrits i capacitats per a la provisió del lloc, i ha decretat retrotreure el procés selectiu i designar una nova junta de mèrits.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, veu una "ombra de sospita de falta d'imparcialitat" que fa imprescindible la total renovació de la junta de mèrits, i la nova haurà de publicar els criteris per al coneixement dels aspirants.

Estima el recurs presentat per Fenoll contra la resolució del 19 de juliol del 2017 pel qual es desestima el recurs de reposició formulat contra la resolució que resol el concurs, i anul·la la resolució objecte del procediment.

Fenoll va perdre la plaça al capdavant del Servei de Biblioteques de la Generalitat a principis del 2017 després de cinc anys al càrrec --i va ser adjudicada a Josep Vives, qui ja havia ocupat anteriorment el lloc--, i va presentar un recurs.

En un tuit al seu perfil recollit per Europa Press, Fenoll ha assegurat: "Un any després, la justícia em dona la raó i el jutge ordena la retroacció del procés selectiu i la designació d'una nova junta de mèrits".

La sentència, davant de la qual es pot presentar recurs d'apel·lació, declara la retroacció de les actuacions realitzades en aquesta convocatòria en el moment immediatament posterior a la presentació de la memòria per part dels aspirants admesos.

També ha determinat la designació d'una junta de mèrits per a la continuació del procés selectiu i valoració dels aspirants, que no podrà estar integrada per "cap dels membres titulars o substituts que han format l'anterior".

El recurs de Fenoll al·legava que els criteris aprovats per la junta de mèrits no van ser publicats ni notificats, així com que els de correcció ortogràfica i d'estil no es trobaven a les bases de la convocatòria.

Fenoll havia demanat que es retrotregués el procés selectiu en el moment anterior a la presentació de sol·licituds per part dels aspirants o almenys a l'inici del termini per presentar la memòria, i la designació d'una nova junta de mèrits.

Diverses fonts de la Conselleria de Cultura de la Generalitat han assegurat a Europa Press que el departament té la intenció de presentar un recurs d'apel·lació a la sentència del contenciós-administratiu.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.