Publicat 26/3/2019 12:05:02 +01:00CET

Un jutge ordena bloquejar l'accés en les cinc pgines pirata "més nocives"

Cinema, cinemes, butaca, butaques, taquilla, entrada, entrades, pellícula, pel
EUROPA PRESS - Archivo

S'acabar i reduir l'accés des del territori espanyol en aquestes pgines

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Mercantil 9 de Barcelona ha decretat en un acte ems el dilluns 11 de mar, per primera vegada, mesures cautelars perqu Vodafone, Telefónica i Orange bloquegin l'accés dels seus usuaris en les pgines de pirateig de continguts "més nocives" Elitetorrenz.biz, Mejortorrent1.com, Gnula.nu, Mejortorrent.org i Gnula.se.

Segons ha informat la Federació de Distribudores Cinematogrfiques en un comunicat aquest dimarts, es tracta d'unes mesures que els provedors d'internet ja han fet efectives en inhabilitar l'accés de manera massiva en aquestes pgines fraudulentes, que exhibeixen illegalment pellícules i amb les quals obtenen un benefici "tan ingent com illícit grcies als ingressos publicitaris que generen".

L'acte s'ha ems 42 dies després que s'interposés la demanda per part de les 'majors' del cinema --Columbia, Disney, Paramount, Fox Universal i Warner--, i els operadors d'internet han efectuat el bloqueig de manera immediata "res més tenir coneixement de la decisió judicial".

L'acte recull l'obligació d'impedir a través dels mitjans tcnics i mecanismes que considerin més eficaos per acabar o reduir significativament, de manera real i efectiva, l'accés dels seus clients des del territori espanyol en aquestes pgines web.

TAMBÉ SUBDOMINIS

A més, el bloqueig ha d'incloure també altres dominis, subdominis i adreces IP que el seu exclusiu o principal propsit sigui facilitar accés en aquestes pgines web, tals com pgines web que serveixin per eludir o evitar les mesures de bloqueig i permetre l'accés als usuaris des del territori espanyol en aquestes.

Motion Picture Association (MPA) associació a la qual pertanyen els estudis cinematogrfics i de televisió, les empreses de la qual matrius als Estats Units van interposar la demanda, considera que la mesura decretada per la jutgessa "és crucial" per protegir tant els drets dels propietaris de les obres i salvaguardar la propietat intellectual, com per garantir un entorn en línia segur i de qualitat.

La presidenta i directora general de Fedecine, Estela Artacho, ha assegurat que l'oferta cinematogrfica que comercialitzen "est a dia d'avui més i millor protegida grcies a la imposició per primera vegada d'unes mesures cautelars contra les pgines fraudulentes", a part d'agrair a les operadores la rapidesa i diligncia a l'hora d'aplicar aquestes mesures cautelars.

"Les pellícules que tant ens agraden tenen un valor intangible que transcendeix el plnol econmic perqu aporten creativitat i emoció", ha destacat Artacho, que ha remarcat l'obstinació de la indústria que la cultura sigui accessible per a tots, juntament amb la necessitat, com a indústria, de poder remunerar dignament tots els que participen en la cadena de valor de la pellícula.