Actualitzat 29/11/2019 14:54:08 +00:00 CET

La Joventut pel Clima es manifestarà contra el consumisme del Black Friday

Una vintena de Joves pel Clima fan vigília davant del Congrés.
JUVENTUD POR EL CLIMA - Archivo

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Joventut pel Clima, entitat impulsora del moviment 'Fridays For Future' a Espanya es manifestarà aquest divendres en una vintena de ciutats espanyoles precisament quan se celebra el Black Friday amb l'objectiu de protestar contra l'actual model de consum i exigir als governs i empreses una conducta responsable respecte al model de consum actual.

La jornada de mobilitzacions s'emmarca en un nou divendres del 'Global Action Day' --el dia de l'acció global-- que impulsa 'Fridays For Future' per exigir "respostes polítiques concretes, urgents, coherents i que s'ajustin a la gravetat del problema en el context actual global de crisi climàtica i ecològica".

En aquest divendres, en coincidir amb la celebració del Black Friday, Joventut pel Clima critica aquest "esdeveniment global que s'ha mediatitzat" per la dinàmica de l'"hiperconsumisme" que representa dins del model socioeconòmic actual.

'Fridays For Future' denuncia que les empreses no es fan responsables dels danys que causen al planeta, són les úniques beneficiàries d'aquesta onada d'ingressos i consum, i recorda que entre l'any 2000 i el 2014 la producció de roba es va duplicar i s'estima que cada espanyol es desprèn de 7 quilos de roba anuals.

Per això, contra el consumisme i per la protecció del planeta, Joventut pel Clima es concentrarà aquest divendres davant del Congrés dels Diputats a les 17.00 hores, tot i que la protesta tindrà menys ressò que la "gran manifestació" convocada pel 6 de desembre.

Aquest dijous a la tarda, l'Associació de Periodistes d'Informació Ambiental (APIA) lliurarà a Joventut pel Clima el Premi Via Apia "per la transparència informativa i per haver aconseguit posar en els assumptes de comunicació un pùnt tan important com el canvi climàtic, i haver-ho sabut comunicar en tan poc temps". Per contra, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, rebrà el Via Crucis per "manipular les dades relatives a la qualitat de l'aire a Madrid i posar traves a la informació".

La setmana vinent, una vegada iniciada la Conferència de les Parts de la Convenció Marc sobre el Canvi Climàtic (Cop25), Joventut pel Clima participarà en diferents actes, tant fora com dins de l'esdeveniment.

A més, el 6 de desembre, tant Joventut pel Clima com nombroses ONG ambientals i socials d'arreu del món celebraran tant a Santiago de Xile --on inicialment estava prevista la realització de la Cop25-- com a Madrid --on tindrà lloc-- una gran manifestació pacífica per exigir als governs de prop de 200 països que elevin l'acció climàtica. La "gran" manifestació començarà divendres 6 de desembre a les 18.00 hores des d'Atocha.