Publicat 19/11/2019 12:00:51 +01:00CET

Una jove afirma haver patit una agressió sexual a l'acampada de la plaça Universitat

Acampada a la plaça Universitat
EUROPA PRESS

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

Una jove va trucar dijous passat al telèfon d'emergències 112 i va assegurar haver estat víctima d'una agressió sexual a l'acampada d'estudiants de la plaça Universitat de Barcelona, han informat a Europa Press fonts policials.

Aquell dia, després de rebre la trucada d'avís, els Mossos d'Esquadra es van desplaçar a l'acampada i van identificar un presumpte implicat en els fets, tot i que com la víctima no ha presentat cap denúncia formal no s'ha pogut obrir una investigació.

Fonts de l'acampada han explicat a Europa Press que va haver-hi "presumptament i lamentablement" una violació, i han remarcat que la víctima no hi acampava regularment.

"Era una persona que acampava amb nosaltres, però es desmarcava del moviment. No era activista ni era habitual", han assenyalat aquestes fonts, que han rebutjat que la víctima hagi acudit al punt lila de l'organització, i que no ha presentat cap denúncia.

Sobre el presumpte agressor, han detallat que els Mossos van identificar una persona, que no van poder detenir perquè no hi havia denúncia, i aquesta persona era algú "completament desconegut" pels membres de l'acampada.

No hi ha testimonis que veiessin o sentissin res, i les fonts han assenyalat que la presumpta agressió va tenir lloc en una de les tendes centrals de la plaça: "És un cop dur".

"Més enllà que afecti l'acampada, el que és greu és que els carrers no siguin segurs", ha dit l'organització, que emetrà un comunicat sobre aquesta qüestió durant les properes hores.

L'acampada fa 21 dies que es troba a la plaça Universitat i des de llavors les tendes situades a la Gran Via tallen aquesta artèria de la ciutat.